ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


La 6 aprilie 2017, Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a decis organizarea Zilei Justiției în data de 2 iulie 2017, urmând a fi sesizat Ministerul Justiției în vederea promovării unei Hotărâri de Guvern, având ca obiect aprobarea de cheltuieli pentru acțiunile ce urmează a fi organizate cu prilejul Zilei Justiției.

Astăzi însă, Consiliul Superior al Magistraturii a anunțat că, datorită lipsei de fonduri, evenimentul „Ziua Justiției 2017 ” nu se va mai desfășura. „Având în vedere imposibilitatea asigurării fondurilor necesare organizării unui astfel de eveniment, vă aducem la cunoștință că acesta nu se va mai desfășura”, informează CSM, printr-un comunicat de presă.

Instituită în anul 1994, prin Hotărârea nr. 364 a Guvernului României, Ziua Justiției se sărbătorește, potrivit articolului 2 al acestei Hotărâri, în prima duminică a lunii iulie și are menirea de a marca rolul și importanța puterii judecătorești, ale partenerilor justiției, ale tuturor oamenilor legii în încercarea de consolidare a statului de drept. Ea constituie, totodată, și un bun prilej pentru consolidarea relațiilor instituționale.

Anul trecut, Guvernul Cioloș a alocat, printr-o Hotărâre, suma de 30.000 lei din bugetul Consiliului Superior al Magistraturii, pentru organizarea manifestărilor prilejuite de Ziua Justiției.