ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Patru tineri au fost arestați miercuri printr-o decizie a Tribunalului Prahova, după ce procurorii DIICOT Ploiești au descoperit asupra lor circa 10 kilograme de droguri, în mare parte canabis, marfă pe care aceștia urma să o plaseze la festivalul Neversea de pe litoral, potrivit Mediafax.

Tribunalul Prahova a admis, miercuri, propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție - Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Ploiești și a decis arestarea preventivă a patru persoane, trei bărbați și o femeie, pentru trafic de droguri de risc. Decizia poate fi contestată în termen de 48 de ore de la pronunțare.

Surse judiciare au precizat pentru Mediafax că ar fi vorba de o femeie și trei bărbați, clujeni, care se deplasau spre un festival de muzică tehno de la malul mării. În bagajele acestora, procurorii DIICOT au descoperit droguri de risc, în mare parte cannabis. Festivalul Neversea de pe litoral începe joi și se desfîșoară până duminică noaptea.

O posibilă legătură între tinerii clujeni, traficul de droguri și festivalul de la Constanța poate fi dedusă din faptul că la finele lunii septembrie 2018 unul dintre foștii organizatori ai festivalului „Untold” de la Cluj-Napoca fusese trimis în judecată pentru trafic de droguri, aflându-se deja în arest la domiciliu, la acea dată. 

Pe de altă parte, ActiveNews a anunțat că un proiect de act normativ privind legalizarea consumului de canabis „în scop medical” pentru oameni și animale, a fost depus chiar miercuri, în Parlamentul României, fiind semnat de 100 de aleși. Eugen Teodorovici (PSD) și Călin Popescu Tăriceanu (ALDE) făcuseră anterior declarații despre legalizarea în România a consumului de cannabis, cu rețetă de la medic.