ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Am comunicat oficial către IPJ Harghita și Bacău. Distribuiți vă rog! 

Către Inspectoratul de Politie Județean Harghita.

Stimate Domnule Comandant,

Asociația Calea Neamului, reprezentată prin președinte Mihai Sorin Tîrnoveanu, legitimat cu (...), vă aduce la cunoștință că avem informații din spațiul public (inclusiv de pe pagina de Facebook a domnului Csaba Borboly, președintele Consiliului Județean Harghita) care ne conduc către  suspiciunea rezonabilă că anumiți cetățeni intenționează să execute lucrări de demolare fără autorizatie a celor 150 cruci lemn instalate de către Asociația Calea Neamului si Frăția Ortodoxă în data de 8 iulie în Cimitirul Militar Internațional al Eroilor Valea Uzului. Menționez faptul ca cele 150 cruci sunt proprietatea Asociației Calea Neamului și orice distrugere a lor reprezintă distrugere de bunuri si reprezintă o încălcare a legii. Menționez de asemenea că fără o hotărâre judecătorească definitivă, cele 150 de cruci nu pot fi îndepărtate. Menționez de asemenea că Primăria Sânmartin nu are nicio competență să execute lucrări de demolare în Cimitirul Militar Internațional al Eroilor Valea Uzului.

Având în vedere toate aceste aspecte, precum și respectul față de jertfa eroilor armatei române, vă rog să dispuneți toate măsurile necesare pentru a stopa orice încercare de demolare, îndepărtare sau distrugere a celor 150 Cruci din lemn, precum și a Crucii Mari cu Steag Tricolor. 

Cu respect,

Mihai Tîrnoveanu, președinte Asociația Calea Neamului