ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Epopeea Simonei Niculescu, femeia din Băiculești care se luptă de peste cinci ani pentru ca autoritățile să respecte niște hotărâri judecătorești definitive, a ajuns acum la un nou episod.

De data aceasta, doamna Niculescu a angajat direct răspunderea statului român „pentru nerespectarea acestor hotărâri de către prepușii Statului timp de aproape 5 ani (în afara oricărui termen rezonabil)”.

Iată anunțul Simonei Niculescu:

„Nerespectarea hotărârilor judecătorești definitive obținute împotriva administrației publice locale Băiculești și niciodată respectate face obiectul unui proces pe rolul Curții de Apel București, cu termen mâine 29.03.2018 la ora 12,00, sala Vasile LASCĂR.


Am angajat direct răspunderea Statului Român pentru nerespectarea acestor hotărâri de către prepușii Statului timp de aproape 5 ani (în afara oricărui termen rezonabil).

Statul Român (prin Ministerul Finanțelor Publice) se face că NU ÎNȚELEGE obiectul acțiunii judiciare, invocând o excepție de inadmisibilitate a acțiunii, comportament șicanatoriu la limita (inferioară) a legalității.

După o procedură marcată de incidente în care magistratul a încercat să se spele pe mâini precum Pilat de un dosar ce în mod manifest nu dorește să-l judece, în sfârșit voi putea pleda cauza în fața instanței, arătând că Statul este responsabil pentru nesocotirea drepturilor (cu greu) câștigate în instanță de către cetățeni, pe care administrația indolentă refuză să le aducă la îndeplinire de bunăvoie.

Instanța va trebui să judece aplicând cu prioritate Convențiile ratificate de către România, lăsând neaplicate posibile norme contrare din legislația internă.

Ședința este publică, cei interesați vor putea audia dezbaterile unui proces ce va fi soluționat cu respectarea drepturilor internaționale, constituționale, fără a instaura Statului vreun regim derogatoriu sau discriminatoriu la adresa noastră, a cetățenilor”.
 
Reamintim că acum cinci ani, Simona Niculescu a obținut în instanță o hotărâre care obliga administrația locală să asfalteze drumul ce trece prin satul Valea Brazilor, comuna Băiculești, Argeș. Nici astăzi, hotărârea nu este pusă în practică.