Epopeea Simonei Niculescu, femeia din Băiculești care se luptă de peste cinci ani pentru ca autoritățile să respecte niște hotărâri judecătorești definitive, a ajuns acum la un nou episod.

De data aceasta, doamna Niculescu a angajat direct răspunderea statului român „pentru nerespectarea acestor hotărâri de către prepușii Statului timp de aproape 5 ani (în afara oricărui termen rezonabil)”.

Iată anunțul Simonei Niculescu:

„Nerespectarea hotărârilor judecătorești definitive obținute împotriva administrației publice locale Băiculești și niciodată respectate face obiectul unui proces pe rolul Curții de Apel București, cu termen mâine 29.03.2018 la ora 12,00, sala Vasile LASCĂR.


Am angajat direct răspunderea Statului Român pentru nerespectarea acestor hotărâri de către prepușii Statului timp de aproape 5 ani (în afara oricărui termen rezonabil).

Statul Român (prin Ministerul Finanțelor Publice) se face că NU ÎNȚELEGE obiectul acțiunii judiciare, invocând o excepție de inadmisibilitate a acțiunii, comportament șicanatoriu la limita (inferioară) a legalității.

După o procedură marcată de incidente în care magistratul a încercat să se spele pe mâini precum Pilat de un dosar ce în mod manifest nu dorește să-l judece, în sfârșit voi putea pleda cauza în fața instanței, arătând că Statul este responsabil pentru nesocotirea drepturilor (cu greu) câștigate în instanță de către cetățeni, pe care administrația indolentă refuză să le aducă la îndeplinire de bunăvoie.

Instanța va trebui să judece aplicând cu prioritate Convențiile ratificate de către România, lăsând neaplicate posibile norme contrare din legislația internă.

Ședința este publică, cei interesați vor putea audia dezbaterile unui proces ce va fi soluționat cu respectarea drepturilor internaționale, constituționale, fără a instaura Statului vreun regim derogatoriu sau discriminatoriu la adresa noastră, a cetățenilor”.
 
Reamintim că acum cinci ani, Simona Niculescu a obținut în instanță o hotărâre care obliga administrația locală să asfalteze drumul ce trece prin satul Valea Brazilor, comuna Băiculești, Argeș. Nici astăzi, hotărârea nu este pusă în practică.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews