Soții Săcărin au intentat o acțiune la Secția Civilă a Curții de Apel București, cerând în justiție returnarea pașaportului Sorinei, minora din Baia de Aramă adoptată forțat de ei, a anunțat marți postul România TV. Judecătorii de la Secția Civilă a Curții de Apel și-au declinat competența către Secția Penală, deoarece există suspiciunea săvârșirii unor fapte penale în legătură cu eliberarea documentului. Pașaportul Sorinei face parte dintr-un dosar penal întocmit de Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (S.I.I.J.), informează portalul Știri pentru Viață.

„Există un principiu în Drept: dacă într-o speță civilă există suspiciuni penale, ea se suspendă până la soluționarea speței penale. Înțeleg că există suspiciuni de fals cu privire la întocmirea acestui pașaport. Trebuie așteptată soluția instanței penale, astfel încât instanța civilă să poată relua dezbaterea și să pronunțe o decizie în acest caz”, a explicat avocatul Bogdan Bărbuceanu la Știrile România TV, motivând de ce acțiunea soților Săcărin, adoptatorii Sorinei, de a cere în justiție returnarea pașaportului minorei, nu a avut rezultatul dorit de ei: 

Avocatul a subliniat că, dacă se va dovedi că pașaportul a fost obținut prin fals sau fraudă, aceasta poate constitui un temei pentru revizuirea (anularea) deciziei de adopție.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews