ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Soții Săcărin au intentat o acțiune la Secția Civilă a Curții de Apel București, cerând în justiție returnarea pașaportului Sorinei, minora din Baia de Aramă adoptată forțat de ei, a anunțat marți postul România TV. Judecătorii de la Secția Civilă a Curții de Apel și-au declinat competența către Secția Penală, deoarece există suspiciunea săvârșirii unor fapte penale în legătură cu eliberarea documentului. Pașaportul Sorinei face parte dintr-un dosar penal întocmit de Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (S.I.I.J.), informează portalul Știri pentru Viață.

„Există un principiu în Drept: dacă într-o speță civilă există suspiciuni penale, ea se suspendă până la soluționarea speței penale. Înțeleg că există suspiciuni de fals cu privire la întocmirea acestui pașaport. Trebuie așteptată soluția instanței penale, astfel încât instanța civilă să poată relua dezbaterea și să pronunțe o decizie în acest caz”, a explicat avocatul Bogdan Bărbuceanu la Știrile România TV, motivând de ce acțiunea soților Săcărin, adoptatorii Sorinei, de a cere în justiție returnarea pașaportului minorei, nu a avut rezultatul dorit de ei: 

Avocatul a subliniat că, dacă se va dovedi că pașaportul a fost obținut prin fals sau fraudă, aceasta poate constitui un temei pentru revizuirea (anularea) deciziei de adopție.