ACTUALIZARE 14:30 Curtea de Apel Craiova a respins vineri cererea procurorului general Bogdan Licu, de suspendare a executării deciziei judecătorești prin care fetița a fost adoptată de către un cuplu de cetățeni americani, a declarat pentru HotNews.ro avocata Claudia Postelnicescu.


„Această solicitare a procurorului general a fost respinsă pentru că nu a fost însoțită de niciun argument juridic, legal, ci au fost doar argumente din tot narativul acestui scandal preluat din media. Domnul procuror nu cunoaște că adopțiile, în general, sunt niște proceduri pe toată viața, iar adopțiile internaționale au la bază niște tratate. (...) Nu ne jucăm cu viața unor copii fiindcă țipă niște oameni pe stradă", a declarat pentru HotNews.ro avocata familiei Săcărin.

La Curtea de Apel Craiova a fost prezentă vineri și Ramona Săcărin, mama adoptivă a Sorinei, dar niciun protestatar, așa cum s-au plâns cei doi americani înainte de a cere strămutarea procesului de la Severin.

Știrea inițială

Avocatul asistentei maternale care a crescut-o pe Sorina, Victor Dumitrică,  afirmă că Gabriel Săcărin(FOTO) s-a plâns în mod fals că ar fi hărțuit în România pentru a cere strămutarea procesului de la Severin la Craiova, acolo unde a „obținut tot ce-a vrut”.

Între timp, Săcărin a părăsit România.

„Domnul Săcărin a formulat "la mișto" o cerere de strămutare a dosarului privind ordonanța președințială solicitată de Domnul Procuror General al României, pe motiv că nu poate merge la proces de frică să nu fie linșat, iar, după ce această cerere îi este admisă, pleacă din țară...


Ați anulat "de facto" caracterul urgent al acestei cereri a Procurorului General în interesul unuia căruia nu îi pasă de proces (Săcărin)...

Fuseseră deja două termene de judecată în acest dosar, unul la Tribunalul Mehedinți și unul la Judecătoria Dr. Tr. Severin, la care nu s-a prezentat nimeni în afară de mine și Șărămăt Mariana. Niciun protestatar, nimic. Numai presă...

Care era pericolul?! Sau riscul unui linșaj public, așa cum susține Săcărin?! Niciunul! Manifestațiile publice de susținere a Sorinei au fost întotdeauna pașnice...

Ați anulat toate adresele efectuate de către Judecătoria Dr. Tr. Severin, deși acestea erau esențiale soluționării cauzei și vor trebui refăcute, dar cu prețul unei amânări suplimentare...

Concluzia mea:

Soții Săcărin au obținut de la Curtea de Apel Craiova tot ce au cerut...

Dacă tot aici se va judeca cererea de revizuire formulată de către Procurorul General, putem să strigăm cu toții, în cor, "Bye bye, Sorina!"...”, a notat el.
 
Procesul prin care se va judeca ordonanța preșidențială a Procurorului General prin care acesta solicita ca Sorina să nu părăsească țara se va desfășura la Slatina, pe 10 iulie.
 
La Craiova se va judeca cererea de revocare a adopției Sorinei de către cuplul Săcărin.

 


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews