ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Instanțele din Alba au soluționat definitiv cazul copilului de opt ani din emoționanta poveste a „doamnei cu pantofi albaștri”, prezentată de avocata Mădălina Scutelnicu.

Astfel, Tribunalul Alba a hotărât definitiv că mama băiețelului poate să aibă legături personale cu el, lucru interzis de către tatăl acestuia până la momentul primei decizii din proces. Hotărârea, care o menține pe cea pronunțată anterior de Judecătoria Blaj, este definitivă.

„Admite acțiunea civilă formulată de reclamanta N. I.R, cu domiciliul procesual ales la Cabinet de avocat Scutelnicu Mădălina, în contradictoriu cu pârâtul M. B. C., și în consecință: Obligă pârâtul să permită reclamantei să aibă legături personale cu minorul, în prima și a treia săptămână din fiecare lună, de vineri de la ora 16:00 până duminică la ora 11:00, în vacanța de vară între 20 iunie și 01 august, de sărbătorile de Paște în anii impari și de Crăciun în anii pari, în data de 22 martie între orele 15:00 – 19:00 în anii impari, prin luarea minorului la domiciliul reclamantei și aducerea acestuia la domiciliul pârâtului, la expirarea perioadei stabilite. Obligă pârâtul să permită reclamantei să aibă legături personale cu minorul prin convorbiri telefonice și corespondență prin intermediul mijloacelor de comunicare pe internet, în fiecare săptămână”, a decis Judecătoria Blaj, potrivit Adevărul.

Cazul a devenit celebru în 2016, când Mădălina Scutelnicu, avocata femeii, a relatat modul în care judecătoarea Camelia Folea de la Judecătoria Blaj a analizat conflictul dintre părinți, în care prins la mijloc era băiețelul de opt ani. Ea a povestit ceea ce i s-a întâmplat în dimineața de 5 iulie 2016, când s-a prezentat în instanță.