ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Corpul de Control al Ministerului Afacerilor Interne (MAI) a propus, în urma verificărilor ce au fost dispuse ca urmare a cazului polițistului acuzat de pedofilie, declanșarea cercetării prealabile a 18 angajați ai Poliției Române, printre care și fostul inspector general, Bogdan Despescu: 

- chestorul șef de poliție D.B., fost inspector general;
- chestorul de poliție V.M., împuternicit adjunct al inspectorului general;
comisarului șef de poliție Ș.M., împuternicit în funcția de director adjunct al D.G.P.M.B.,
- comisar șef de poliție C. A., șeful Sectorului 6 Poliție;
- comisar șef de poliție P. F. A., șeful Secției 22 Poliție;
- comisar șef de poliție Ș. G., șeful Serviciului de Investigații Criminale;
- comisar de poliție A. D., fost șef al Biroului Diverse și Cooperare Operativă din cadrul Serviciului de Investigații Criminale;
- subcomisar de poliție C.I.I., șef Birou Control Intern din cadrul Brigăzii de Poliție Rutieră ;
- inspector principal de poliție P.M. din cadrul Biroului Control Intern din cadrul Brigăzii de Poliție Rutieră, compartimentul resurse umane;
- comisar șef de poliție T. I., șef Serviciu Resurse Umane;
- comisar de poliție R.M.I., din cadrul Serviciului Resurse Umane;
- inspector principal de poliție B.R. din cadrul Serviciului Resurse Umane;
- comisar șef de poliție S. I. din cadrul Serviciului Dispecerat din D.G.P.M.B;
- agent principal de poliție C. F. din cadrul Secției 22 Poliție 20
- agent șef principal de poliție D. V., șef de schimb în cadrul Secției 22 Poliție;
- agent de poliție P. I. din cadrul Secției 22 Poliție;
- agent de poliție P. I. din cadrul Secției 22 Poliție;
- comisar șef de poliție V. R. E. din cadrul D.G.P.M.B.

Controlul dispus de MAI a avut ca scop verificarea modului de înregistrare și raportare a evenimentelor în cazul situațiilor din anii 2015, 2016 și 2018, în care a fost suspectat polițistul Stan Eugen, precum și modul cum a fost elaborat materialul prezentat de fostul șef al Poliție Românei, fostului Prim-ministru al Guvernului României.

Potrivit Raportului, Stan Eugen era cunoscut ca fiind „șoferul lui șefu’”, acesta desfășurându-și activitatea numai împreună cu șeful său nemijlocit cms. șef Rene Vornicu sau, când nu era plecat împreună cu acesta, în cadrul secretariatului.

Iar asta deși cms. șef Rene Vornicu nu avea dreptul la mașina de serviciu! „Depășirea atribuțiilor de serviciu, prin folosirea agentului șef principal de poliție Stan Eugen ca șofer, deși acesta avea alte atribuții conform fișei postului (atribuții de agent de poliție rutieră), iar în calitate de șef serviciu nu avea drept la conducător auto, fapt ce a atras neîndeplinirea, de către agent, a atribuțiilor cuprinse în fișa postului, precum și unele nemulțumiri în colectiv; depășirea atribuțiilor de serviciu, prin programarea agentului șef principal de poliție Stan Eugen numai în schimburile în care lucra el, trasându-i astfel agentului, cu știință, atribuții care nu erau specifice postului ocupat, în scopul de a beneficia de serviciile de conducător auto”, sunt faptele care i se rețin, în raport, fostului șef al lui Eugen Stan.

Alți opt polițiști vor fi sancționați cu o atenționare, iar Raportul Corpului de control al MAI va fi transmis procurorilor de la Parchetul General.

Corpul de Control a propus și „inițierea demersurilor, de către D.G.P.M.B., pentru crearea unei structuri cu atribuții vizând cercetarea unor infracțiuni la viața sexuală comise asupra minorilor sub vârsta de 15 ani. Conducerea D.G.P.M.B. va dispune măsurile necesare în vederea evitării producerii, în viitor, a unor deficiențe de genul celor prezentate, cu ocazia sesizării, efectuării cercetării la fața locului, conservării locului faptei, în special în ceea ce privește infracțiunile la viața sexuală comise asupra minorilor sub vârsta de 15 ani. Conducerea D.G.P.M.B. va dispune măsurile necesare în vederea efectuării unor analize trimestriale/semestriale, pe categorii de infracțiuni și moduri de operare, la nivelul Serviciului de investigații criminale. Conducerea D.G.P.M.B. va dispune măsurile necesare în vederea efectuării unor analize trimestriale referitoare la starea disciplinară, precum și pentru respectarea prevederilor Dispoziției I.G.P.R. de linie”, a mai propus Corpul de Control al MAI.

Conform Agerpres, la nivelul Capitalei sunt 140 de dosare de abuz sexual cu victime minori rămase nesoluționate! Cele mai multe dosare (101!) sunt la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 4.