ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Procurorii Parchetului general au audiat în ultima săptămână 147 de persoane în dosarul privind incediul de la Colectiv și a finalizat cercetarea de la fața locului.

Potrivit unui comunicat al Parchetului General, citat de Agerpres, se efectuează percheziții în șapte locații situate pe raza municipiului București și a județului Giurgiu. Surse judiciare au declarat pentru agenție că perchezițiile au loc la sediul social din București al firmei SC Golden Ideas Fireworks Artists SRL, responsabilă cu efectele pirotehnice din seara tragediei, precum și la un depozit al firmei situat în comuna Bucșani, județul Giurgiu. 

Alte percheziții au loc la domiciliile unor persoane: Daniela Niță, patroana firmei, Cristian Niță, Florin Beșcu, Adriana Moise, Marin Moise și Andreea Sîrbu.

Totodată, mai multe persoane au fost duse cu mandat la Parchetul General pentru a fi audiate.

Procurorii susțin că incendiul s-a produs pentru că administratorii spațiului respectiv au permis accesul unui  număr de persoane peste limita admisă, în condițiile în care clubul nu avea suficiente ieșiri în caz de urgență, precum și pentru că a avut loc un spectacol pirotehnic în incinta acoperită a clubului care nu era amenajat corespunzător în acest sens.