ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele comisiei de control al activității SRI, Claudiu Manda, a declarat  marți că a primit răspunsul de la SRI în ceea ce privește posibila  incompatibilitate a lui Klaus Iohannis. 

Acesta a mai adăugat faptul că SRI a fost informat de acest lucru abia în luna ianuarie 2013.

„Am primit răspuns de la SRI în ceea ce-l privește pe domnul Klaus Iohannis. Întrebarea noastră a fost când a aflat SRI de posibila incompatibilitate a domnului Iohannis și răspunsul a fost că lucrul acesta l-a aflat în luna ianuarie 2013, în condițiile în care pe 20 februarie, 2013, în ziua în care intrase în PNL, deja plecase de la SRI către ANI acea notă. Sigur că e interesant pentru noi cum s-a întâmplat ca în ianuarie să afli despre o posibilă stare de incompatibilitate prezentată în spațiul public, pentru că se referea la faptul că este și primar, și în Adunarea Generală la o societate din subordinea consiliului local, or acolo desemnarea se făcuse în anul 2010 cred, pe bază de hotărâre de consiliu local, încă avem nelămuriri pentru că a fost anexată și o adresă - comunicatul public al ANI de la vremea respectivă -, care spunea că prima corespondență pe care a avut-o cu domnul Iohannis a fost în anul 2010, pe această posibilă incompatibilitate, după care în martie, 2013, adică imediat după ce a primit nota de la SRI, au fost trei astfel de corespondențe sau patru cu domnul Klaus Iohannis și decizia, foarte repede, în aprilie, 2013. Deja ANI emisese decizie de incompatibilitate”, a afirmat Claudiu Manda, conform News.ro.

Președintele comisiei de control al activității SRI a mai precizat că în comunicatul ANI se preciza data la care fost informat Klaus Iohannis - 16.10.2010.

„A mai fost încă o informare în 2012, după care în 2013, pe data de 7.03, 25.03, respectiv 26.03, corespondență cu domnul Iohannis, și în aprilie deja au stabilit că este incompatibil. Vrem să vedem dacă s-au mișcat atât de repede după ce au informat SRI, dacă prima informare pe care o aveau cei de la ANI se referea la același aspect. Mai avem o serie de întrebări ca să putem să lămurim și să avem un răspuns final în ceea ce privește acest caz. Incompatibilitățile la care se refereau, după cum ne aducem aminte, se refereau la anii 2010 și 2012 sau 2009 și 2010. SRI a cules această informație în ianuarie 2013. Eu înțeleg că cel puțin în data de 16.12.2010, ANI deja coresponda cu domnul Iohannis, la vremea respectivă fiind primar, privind o anumită stare de incompatibilitate. După care, în februarie primește o adresă, în martie procesează și în aprilie dau soluție cei de la ANI. Informarea pe care o primesc de la SRI despre o posibilă incompatibilitate de prin 2009", a mai spus Manda.

De asemenea, Claudiu Manda a mai declarat marți că a solicitat SRI să pună la dispoziția comisiei nota completă privind posibila incompatibilitate a lui Eduard Hellvig când era ministru al Dezvoltări Regionale. Mai mult, acesta a precizat că nota indică faptul că Hellvig era în incompatibilitate din 2004, an în care era deputat.

„(...) Am primit nota respectivă cu numărul, și nu o să vă pot spune numărul, dar extras din acea notă și era doar în ceea ce îl privește pe domnul Hellvig. Am hotărât să trimitem către SRI o adresă prin care să solicităm toată nota, pentru că în spațiul public a apărut bănuiala că pe nota respectivă se aflau mai multe persoane publice, persoane care erau miniștri sau care, poate, ar fi urmat să devină miniștri. Ce am văzut interesant în acea notă este că SRI trimitea la momentul respectiv că domnul ministru al Dezvoltării Regionale și Turismului, Eduard Raul Hellvig, se afla în stare de incompatibilitate din data de 01.07.2004, iar nota a ajuns în luna octombrie 2012. Sigur că și aici o să avem, după ce primim întreaga notă, întrebări și lămuriri pe care o să le solicităm, pentru a viziona cum funcționa această relație dintre SRI și ANI” , a afirmat Claudiu Manda.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews