ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Românca acuzată că și-a răpit copilul de lângă tatăl său din Portugalia și l-a adus în țară, a trecut joi, prin momente dramatice. Fostul soț și executorul judecătoresc au încercat să-l ia pe copilul de 9 ani, însă acesta s-a opus cu vehemență, informează Știrileprotv.ro. Așa că va fi consiliat de psihologi care trebuie să îi explice că niște oameni mari, îmbrăcați în robe negre i-au decis soarta.

Cât a stat în sediul direcției pentru protecția copilului, locul unde trebuia făcută executarea silită, copilul de 9 ani nu a avut ochi decât pentru cea care i-a dat viață și nu a contat faptul că venise tatăl său pe care nu îl mai văzuse de doi ani. Rafael și-a îmbrațișat mama cu putere.

”Am venit să îl iau în Portugalia, îi pot asigura toate condițiile acolo”, a declarat Mihai Amedeo Szel, tatăl lui Rafael.

După mai bine de o oră, negocierile și încercările de a-l convinge pe băiețel să se întoarcă în Portugalia cu tatăl său au eșuat. Iar procedura de executare silită este pentru moment blocată.

”Copilul nu a vrut niciun moment să stea de vorbă cu tatăl, el nu vrea în Portugalia”, a declarat Adrian Amuza, avocatul mamei.

Tatăl nu pare impresionat de refuzul copilului, fiind convins că mama l-a îndepărtat de el în mod intenționat. Băiețelul a trăit în Portugalia de la naștere până la divorțul părinților.

Tatăl este cel care a cerut ca băiețelul să fie supus unui program de consiliere psihologică prin care până și mama lui ar putea fi obligată să îi explice că judecătorii au decis că el trebuie să meargă înapoi în Portugalia.

Decizia în dosarul de răpire internațională este definitivă, însă Anamaria Stancu speră că judecătorii îi vor permite să își crească băiatul în România.