ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Compania Apa Nova, acuzată că dădea mită pentru a-şi putea mări tarifele în Bucureşti, avea propriul serviciu de informaţii, reiese din documentele anchetatorilor.

În documentul întocmit de procurorii DNA Ploiești și transmis deja instanței de judecată de la Tribunalul Prahova se arată că din cercetările făcute în ultimele luni în acest dosar, la nivelul Apa Nova ar fi fost constituit un serviciu de filaj, format din foști angajați ai serviciilor de securitate. Rolul acestuia ar fi fost să împiedice scurgerile de informații de la angajații companiei, informații legate de modul în care această societate își asigura creșterea profitului și modul în care îi răspălătea pe cei trei reținuți seara trecută în acest dosar.

În rechizitoriu, procurii DNA mai spun că persoana de legătură dintre Apa Nova și administrația locală era răsplătită sub forma unor plăți pentru contracte de consultanță fictive. Plățile ar fi fost făcute din ordinul direct al managerilor francezi care conduc sucursala din România a companiei. Mai mult decât atât, aceștia aveau conturi speciale din care făceau aceste plăți, spun procurorii.

Pe de altă parte,numele primarului suspendat al Capitalei apare şi în dosarul Apa Nova. Informaţia iese la iveală în referatul prin care procurorii DNA cer arestarea lui Costin Berevoianu, a fostului trezorier PNL Vlad Moisescu şi a omului de afaceri Ovidiu Semenescu. 

Procurorii anticorupție spun că Vlad Moisescu s-ar fi întâlnit de mai multe ori cu primarul suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, în biroul acestuia, și ar fi discutat despre proiectele care urmau să vie votate în Consiliul General al Capitalei. Procurorii au interceptat discuții între cei doi, potrivit unor surse judiciare, conform Digi24.