ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Deși are mai multe dosare penale pe rol, Alina Bica a plecat în Costa Rica. Potrivit Hotnews, la un termen de la Înalta Curte, avocatul le-a spus judecătorilor că fosta șefă a DIICOT este în republica din America Centrală și este netransportabilă. Alina Bica nu avea nicio interdicție, însă a primit două condamnări în două dosare, în primă instanță.

La termenul de astăzi de la Curtea Supremă al unuia dintre dosarele legate de despăgubirile ANRP, avocatul Alinei Bica a declarat că aceasta este plecată din țară de 3 săptămâni.

Apărătorul le-a spus judecătorilor că fosta șefă a DIICOT a mers în Costa Rica pentru a profesa ca avocat, asta în condițiile în care în România nu mai are acest drept.

El le-a arătat magistraților câteva documente în limba spaniolă, potrivit cărora Alina Bica nu ar fi transportabilă. Instanța nu le-a primit  pentru că nu erau traduse.

Avocatul Alinei Bica a refuzat să comenteze. "Nu pot oferi nicio informație cu privire la fondul dosarelor în curs și nici cu privire la viața personală a clienților", a spus Doru Trăilă.

Alina Bica are deja două condamnări în primă instanță. În ambele dosare, fosta șefă a DIICOT este acuzată de favorizarea infractorului și a primit 4, respectiv 3 ani și jumătate de închisoare cu executare.