ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Amenințările curg de la începutul anului, susține judecătoarea Gabriela Baltag, membră Consiliului Superior al Magistraturii.

Judecătoarea Gabriela Baltag a făcut o serie de dezvăluiri despre tensiunile enorme din interiorul Consiliului Superior al Magistraturii. Baltag, care este fost președinte al Asociației Magistraților din România, acuză că unele persoane din CSM jignesc în mod constant alte persoane din cadrul Consiliului. 

„Suntem de multe ori un exemplu negativ pentru societate. Ceea ce se întâmplă când se întrerupe înregistrarea e rușinos. Colegii noștri trebuie să afle că nu toți cei pe care i-au ales îi și reprezintă. Nu știu pe cine reprezintă, dar nu îi reprezintă pe ei", a declarat judecătarea.

Gabriela Baltag a sesizat și vizite suspecte la CSM ale unor membri ai Inspecției Judiciare sau ale altor persoane din sistem.

„Inspectori de la Inspecția Judiciară vin în vizită la unele persoane. Au fost persoane importante în acest sistem care au venit după sfârșitul orelor de program în această instituție și am vrut să cunoaștem acest lucru, care a fost motivul pentru care au venit. Solicitarea mea a fost respinsă. Am văzut-o o dată, pe 18 ianuarie, seara, la ora 19 fără ceva, intrând în CSM. I-am întrebat pe colegi ce caută la ora aceea. Mi s-a părut nefiresc. Nu am aflat nici în ziua de azi, pentru că nimeni nu a vrut să recunoască", a declarat judecătoarea, care susține că și Laura Codruța Kovesi face vizite târzii la CSM.

Gabriela Baltag susține că amenințările la care sunt supuși membrii CSM variaza de la cuvinte aruncate, de la mail-uri pe care le primesc pe grupul membrilor CSM.