ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Lista susținătorilor șefei DNA „nu e lungă, dar nici scurtă. Însă reprezentații rețelei au influența lor importantă și un atu față de toți ceilalți: sunt extrem de activi, se cunosc și se susțin între ei, făcând mare gălăgie”, scrie Cotidianul în ediția de azi. Deși pare că „l-a pierdut pe Florian Coldea[...].Structurile funcționează excelent în continuare grație celebrelor protocoale care au unit instituțiile justiției sub umbrela SRI”

Primul pe această listă este președintele Iohannis, notează sursa citată. Acesta este acuzat că blochează revocarea șefei DNA, „în ciuda derapajelor și a diverselor dezvăluiri ori sentințe ale justiției ce dovedesc abuzuri ale procurorilor DNA”.

Următorul este lista celor de la Cotidianul este Procurorul General Augustin Lazăr. 

„Procurorul general moare de grijă să nu se modifice legile justiției, modificare pe care o încadrează într-un „context intern sensibil" privind apropierea de finalizare a unor dosare importante, care privesc persoane cu activitate publică, mai ales DNA, dar și ­DIICOT, instituții despre care spune că sunt „structuri expuse" și care „sunt cele criticate", mai ales prin conducătorii lor”, a scris Simona Popescu în Cotidianul.

Monica Macovei, cea care „lansează tot mai dese semnale în Parlamentul European. Potrivit ei, puterea PSD – ALDE din România ar vrea să desființeze Direcția Națională Anticorupție (DNA)”, afirmă jurnalista. Despre Macovei, articolul notează că este foarte apropiată de grupurile #rezist.

Urmează Ambasadele. Reprezentanții unor țări precum SUA, Franța, Suedia, Germania, Finlanda, Olanda sau Croația și-au declarat susținerea pentru doamna Koveși.

„Este clar pentru oricine și de ce o fac. DNA nu s-a uitat deloc către multinaționalele străine, s-a ocupat și preocupat constant de capitalul românesc, către afaceriștii autohtoni”, scrie Cotidianul.

Jurnaliști precum Andreea Pora, Ioana Ene Dogioiu, Cristian Pantazi, Dan Tăpălagă, Alex Costache, Rareș Bogdan sau Moise Guran, sar constant în apărarea Codruței Koveși. Ne mai punându-l la socoteală pe Mălin Bot.

Nu în ultimul rând, grupurile formale sau informale „care promovează, trollează și fac scandal la orice ridicare din deget de la DNA. Că se numesc Corupția ucide, Rezistența, Inițiativa România, Geeks for Democracy, VăVedem din București, INSIST sau Acțiunea Civică Galați sau de oriunde, se întâlnesc și promovează un mesaj unitar pe rețelele sociale”. Mai mult, „Pe facebook, radicalizarea este extremă. Ziarul Cotidianul a scris în urmă cu șase luni cum trupe paramilitare se organizează pe pagina de Facebook cu denumirea Laura Codruța Kovesi, nimeni alta decât șefa DNA”, afirmă Cotidianul.