ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Zilele trecute, Mirel Curea lansa în EVZ ipoteza-spre-certitudine cum că bâlbâielile anchetatorilor în povestea de la Caracal sunt legate de construirea pe ultima sută de metri a candidatului Cumpănașu, candidatură menită să mai rupă din votanții lui Iohannis, și să-l avantajeze pe Barna susținut de Coldea &comp. 

Tot el susține, după cum îi este destul de clar oricui, că încă din primul moment, acela în care la Pentagon, NATO și Departamentul de Stat s-au alăturat cele două substantive, „rachete” și „Deveselu”, toate serviciile de spionaj din lume cu interese strategice legate de baza din Oltenia au fost prezente în zonă. S-au văzut obligate să acorde o atenție de grad maxim amplasamentului de importanță planetară și personalului militar american supercalificat de acolo.

Își poate imagina cineva că GRU, serviciul de spionaj militar extern al Forțelor Armate ale Federației Ruse, spre exemplu, nu are „ilegali” prin preajma unui asemenea obiectiv de importanță vitală? Își poate imagina cineva că efective specializate în contraspionaj ale multor servicii de informații românești și ale Aliaților nu sunt și ele acolo, în vederea protejării unui asemenea obiectiv?

Mirel Curea se oprește cu raționamentul deductiv la dezvăluirea folosirii de către gruparea Coldea a tragediei. Incitat însă de Curea, nu-i așa că gândul parșiv aleargă mai departe și nu se poate opri din a-și pune întrebări: Și cu asta gata? Atât să fie totul? Așa mare noroc pe capul lui Coldea? Să fie generalul într-o relație atât de strânsă cu astrele încât acestea să facă ca:

Să aibă loc un eveniment-spectacol cu o încărcătură emoțională uriașă exact atunci când acestuia îi frigea buza după o diversiune,
într-o zonă înțesată cu agenții serviciilor secrete din întreaga lume, începând cu cele americane.
în familia unui personaj bine cunoscut public, 
critic al lui Iohhannis  și
aflat în slujba lui Coldea,
cu puțin timp înaintea campaniei și alegerilor, astfel încât efectul puternic să nu aibă timp să se disipeze,
și să permită și tragerea de timp din partea anchetatorilor?
Și tot ele să-i fi dat banii necesari lui Cumpănașu ca să angajeze investigatori privați, care să descopere instantaneu circuitul fetelor în „natura internațională”?

Sau putem presupune că:
Dată fiind cunoașterea foarte exactă a tot ce mișcă inclusiv a traficului de femei din zonă;
alăturarea de baza americană de la Deveselu, consumatoare a traficului, și potențatoare a impactului emoțional;
folosind (cel puțin) un precedent – omorârea unei alte/unor alte femei traficate sau a unor persoane deranjante din familia unor fete răpite, de unde, de exemplu, și oasele în plus găsite prin pădure; 
avându-l pe Cumpănașu în soldă, cu ceva bani făcuți pe spinarea statului prin metode nu tocmai ortodoxe,
și susținând păpușa infractoare Barna, ușor de manipulat datorită antecedentelor de hoție din bani europeni și altor escrocherii,
Coldea a organizat marele spectacol?
Că Alexandra e în viață (deși, la cum îi știm pe cei din serviciile secrete, poate fi și omorâtă)
și tot de la Coldea, care știe foarte bine ce s-a întîmplat cu Alexandra, și nu de la fantomatica „echipă de investigatori”, are Cumpănașu informațiile privind-o pe fată?

Obama și mama lui?

În autobiografia sa Obama spune că după terminarea studiilor, în 1983 s-a angajat la „o casă de consultanță pentru corporații multinaționale”, fără a-i da numele și nici când, ce a făcut acolo și de ce a plecat.
Un articol din 2007 din New York Times ne dezvăluie că angajatorul era „Business Internațional Corporation”, 
care fusese folosită ca acoperire de către CIA în diverse state între 1955 și 1960.
Dar publicația britanică „Lobster” dezvăluie că BIC a instalat candidații favoriți ai SUA în Australia, Fiji în anii ’80, inclusiv prin lovituri de stat.
Mama lui Obama, Ann Durham a lucrat în anii ’70 și ’80 cu cel puțin 5 organizații adânc conectate cu CIA: The Ford Foundation, Agency for International Development (AID), the Asia Foundation, Development Alternatives, Inc., and the East-West Center of Hawaii.
Spre lămurire, John Gilligan, director al AID între 1977 și 1981 a dezvăluit că: La un moment dat, multe sucursale de teren ale AID au fost infiltrate de  sus și până jos cu oamenii CIA-ului. Ideea era de a planta agenți în orice tip de activitate pe care o avea în afara SUA, guvernamentală, de voluntariat, religioasă, de orice fel.
În 2009, în Cuba a fost arestat Alan Gross, care lucra pentru AID, sub acuzația de a lua parte la o operațiune de destabilizare a guvernului cubanez.

Detaliile de mai sus le găsiți mai pe larg în articolul „Barack Obama, His Mother, and the CIA”.

Dacă în ceea ce privește cum a ajuns Obama președintele SUA, lucrurile par a fi clare, vă întrebați desigura care este totuși legătura cu Coldea și Cumpănașu.

Răspuns: Dar ce, voi vă imaginați că Coldea lucrează de capul lui, că nu are și el stăpâni? Într-o țară care este pusă aproape total la dispoziția puterilor străine? Cu servicii preș pentru acestea? 

Cine a fost decorat de CIA? Nu cumva Geoge Maior și Florian Coldea?Și de ce? Din cîte știu, omologul american al SRI nu este CIA, ci FBI. Recitiți prezentarea faimosului serviciu american! Nu poate fi fratele SRI-ului decît prin trădare!

Cum or fi ajuns George Maior și Forian Coldea favoriții directorilor CIA? I-o fi învățat Maior cum se bea un whisky afumat și vechi? Or fi pus ei Serviciul Român de Informații la dispoziția prietenilor americani?Eu nu îndrăznesc să-mi imaginez că Maior și Coldea au dat americanilor toate informațiile despre guvernul și politicienii români. Și ce-au primit la schimb în afara decorațiilor (nu-s decorații cum a scris presa, ci niște distincții departamentale pentru merite în legăturile cu serviciul) ? Cei de la CIA le-au dat rețeta pentru DNA și pentru combătut corupția? Sau i-au școlit în tehnicile de prins procurorii în hamul protocoalelor? https://www.cotidianul.ro/cumpanasu-tropaie-cutremurator/

Cât despre posibilele interese ale CIA în această afacere,  într-un alt articol.