ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE 28.07 / 21:00
 
Cel puțin una dintre victimele criminalului Gheorghe Dincă ar fi fost aruncată în râul Olt, au declarat surse judiciare pentru Mediafax. Anchetatorii au identificat în apropierea apei rămășițe umane arse, motiv pentru care se crede că cel puțin una dintre fete a fost aruncată în Olt, după ce a fost omorâtă și arsă de Gheorghe Dincă. Se crede că ar fi vorba despre cadavrul Luizei, fata dispărută în luna aprilie. Deocamdată, criminalul refuză să mărturisească ce a făcut cu trupul ultimei sale victime, Alexandra.
 
ȘTIREA INIȚIALĂ 
 
Suspectul principal al omuciderii din Caracal, Gheorghe Dincă, și-a recunoscut duminică ambele crime, respectiv uciderea Alexandrei și a Luizei, a declarat avocatul din oficiu al bărbatului, pentru Mediafax. După această declarație, familiile victimelor au fost anuțate că cele două fete nu mai sunt în viață, potrivit mărturiei criminalului. Ulterior, avocatul lui Dincă Gheorge a confirmat duminică faptul că acesta a indicat și locul unde le-a ucis pe cele două minore. Marți se va judeca recursul la măsura arestării preventive.

„Da, este adevărat. A recunoscut că le-a omorât pe amândouă. Sunt două fapte de omor. A oferit niște explicații. Acum sunt din punctul dânsului de vedere, au venit aici pentru a întreținere relații sexuale, au fost discuții mai aprinse și în urma acelor discuții le-a lovit și în urma loviturilor s-a întâmplat ce s-a întâmplat. Din declarațiile dânsului, au venit de bună voie", a transmis avocatul bărbatului, Bogdan Alexandru, pentru Mediafax.
 
„Corect ar fi să se schimbe încadrarea juridică. Mă așteptam să se întâmple, să recunoască, pentru că erau câteva indicii, probe. Era de așteptat. Nu aș putea să vă spun ce l-a determinat să recunoască. Ce cred e că l-a mustrat conștiința", a declarat Bogdan Alexandru, avocatul din oficiu al lui Gheorghe Dincă, pentru Antena 3. 

Acesta a adăugat că criminalul a indicat locul unde le-a ucis pe fete, însă informația nu poate fi, deocamdată, făcută publică.

„Da, s-au dat detalii referitoare la modul în care s-a realizat fapta, dar nu pot să spun aceste detalii”, a mai declarat avocatul Bogdan Alexandru.
 
În cursul zilei de duminică, au fost efectuate cercetări la adresa unde locuia Dincă Gheorghe, cu acesta de față, adus de polițiști pentru a răspunde la întrebări și a da lămuriri. Procurorii au luat la puricat gospodăria, iar căutările s-au extins pe 5 hectare de teren, dar și în lacul din apropiere, unde 14 scafandri au făcut scufundări, fără a găsi însă rămășițe omenești.
 
Procurorul-șef adjunct al DIICOT, Georgiana Hosu, a descris, duminică, la Caracal, cum arată gospodăria criminalului și cum decurge ancheta, îngreunată de suprafața mare și dezorganizată, care trebuie puricată la milimetru. „În acest moment colegii mei cercetează haos”, a descris procuroarea situația.

„Nu pot să vă descriu. Sunt copaci, sunt animale, sunt lucruri aruncate unele peste altele, sunt camioane de haine vechi, care trebuie luate la mână și analizate, sunt gropi, nu știu de ce săpate. A fost atelier auto aici. Sunt lucruri îngrămădite, obiecte care nu ar avea ce să caute acolo. Vă dau un exemplu: o bârnă de lemn suspendată pur și simplu. Sunt lucruri care trebuie analizate, cercetarea la fața locului trebuie făcută în condiții legale”, a declarat Georgiana Hosu, citată de Mediafax.
 
Încă din noaptea de sâmbătă, primele probe prelevate de la Caracal au ajuns la Institutul Național de Medicină Legală, unde sunt depozitate în frigidere până luni dimineață, când vor fi deschise în prezența organelor de anchetă. La I.N.M.L. se vor face două tipuri de analize, dar care necesită aproximativ două săptămâni de așteptare până la comunicarea rezultatelor.  

Unchiul ultimei victime, Alexandru Cumpănașu, a declarat că primele rezultate ale probelor A.D.N. prelevate din autovehiculul criminalului confirmă că Alexandra Măceșanu s-a aflat în mașina bărbatului. Fire de păr și scociul cu care i-a fost lipită gura conduc la această concluzie.
 
„Sunt foarte trist și supărat și voi lupta cu toată hidra asta nenorocită. S-au găsit probe de ADN care corespond Alexandrei în mașina acestui nenorocit, fire de păr și scociul cu care i-a fost lipită gura. Probleme ADN cu privire la oase sau la ceea ce s-a întâmplat în casa aceea nu știu când vor veni. Probabil diseară, nu știu, așa am înțeles eu, nu cred că durează șapte zile. Faptul că a fost în mașina acestui monstru și probele confirmă asta, e un lucru pe care pe mine mă doare foarte mult. Fire de păr și scociul pus pe gură (s-au găsit – n.r.). S-ar putea în acel scoci să fie și ADN-ul ei și al lui”, a declarat Alexandru Cumpănașu, unchiul Alexandrei, duminică la Antena 3.

După ce Gheorghe Dincă a recunoscut duminică după-amiază că el le-a omorât pe ambele tinere, arătând și locul crimei, familiile Luizei și Alexandrei au ajuns la casa acestuia, alăturându-se celor câteva zeci de persoane care protestează în fața porții, întrucât locuința este păzită de forțele de ordine pentru a se proteja desfășurarea anchetei.