ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


MOTTO: „Nu aș spune «nu» dacă mi s-ar propune (să fie judecător la Curtea Constituțională, n.n.). Mai ales că acum sunt liber de «contract». E o poziție înaltă, de unde pot fi ținute în echilibru autoritățile statului și se stabilește compatibilitatea legilor cu actul fundamental al țării. Studiez de mulți ani aceste aspecte, pozițiile mele în acest domeniu sunt publice, articolele mele apar în publicații științifice prestigioase. Nu am fost și nu sunt implicat politic (să mori tu? să-ți sară ochii dîn cap? n.n.). Legea este singura mea «politică», pentru care militez de ani atât la nivel doctrinar, cât și în mod civic, la firul ierbii.” (Cristi Vasilică Danileț, 13 aprilie 2022)
.............................................................................................
Acum, în aceste clipe grele, când Cristi Vasilică se retrage la pensie, lăsând în urma lui o gaură de spiritualitate, onestitate și competență, pe care nu putem ști dacă va mai reuși cineva, vreodată, să o umple, să ne amintim un text de-al meu -care, după cum știți deja, sunt o mare admiratoare- din august 2018, de pe vremea când odiosul Tudorel Toader, călare pe tulumbă... sau nu era el călare pe tulumbă , ci era Dragnea... în fine... de pe vremea când Tudorel Toader era, după opinia reputatului Vasilică, într-un război cu instituțiile statului și el nu mai putea să rabde acest afront... Citiți acest text și observați dureroasa ruptură dintre pasiune și datorie la marele bărbat care, dezamăgit de loviturile vieții, e silit astăzi să se retragă în asceza unei pensioare de peste 5 000 de euroi pe lună, din pricină că lumea asta rea nici măcar judecător la Curtea Constituțională n-a vrut să-l puie... deși însăși Angi Șerban Șaorma l-a susținut cu înflacărare, ca să nu mai vorbim de Tudor Chirilă.

CRISTI VASILICĂ DANILEȚ ȘI ARHETIPUL PSIHISMULUI OMENESC

Măi Tudorel, măi băiatule... matale ți-a intrat în cap că ești ministru al Justiției și așa, în general, nu prea ții seama de opiniile lui Cristi Vasilică Danileț, sau mi se pare mie? Că și ăla, e prost de bun, exact ca procurorul Portocală... blând ca o căpușă vegetariană și tolerant ca un blat de pizza care acceptă să i se pună orice fantezie culinară deasupra... sau, cel puțin așa era până când s-a hotărât să-ntoarcă foaia.

Deci, n-ai matale idee, Tudorele, ce poate să facă răbduliul ăsta când își dă seama că ai abuzat incalificabil de sufletul lui minunat... Iată ce-a postat dânsul pe pagina de FACEBOOK, pe 28 august 2018:

„Dacă (Tudorel Toader, n.n.) alege să continue cu atitudinea asta de șef al magistraților și un fel de reprezentant al intereselor infractorilor, dacă persistă într-un război cu instituțiile statului, dacă ignoră în continuare recomandările și standardele internaționale, atunci riscă să determine o reacție nemaiîntâlnită din partea magistraților români... Eu spun să nu riște, CĂCI NICI NU ȘTIE DE CE SUNTEM ÎN STARE! Avem și noi răbdarea noastră, dar nu e nelimitată. Ajunge un an de crucificare( oooo!!!, n.n.) a noastră de către ministrul Justiției, timp în care au fost ignorate nevoile sistemului de instanțe, parchete, probațiune, administrație penitenciară!”

... pentru ca apoi să continue, la fel de hotărât și într-o declarație pentru PS NEWS.ro:

„Toader are un scop clar: controlul politic al procurorilor, el crezând că asta spune Constituția României. Pentru aceasta vrea să pună șefi pe care să îi poată controla/intimida la conducerea Ministerului Public. (...) După mine, nu cred că vor trece două săptămâni și e posibil să vedem o reacție pe măsură a magistraților din România, care vor bloca activitatea în toate instanțele și parchetele din țară pentru a-și exprima opoziția la toate reformele și atacurile nemeritate din ultimul an!”

Ia te uită ce Marian Godină zăcea în piepții unei robe de la Tribunalul Cluj, bașca „formatoare” la Institutul Național al Magistraturii și rockeriță în intimitatea ei solemnă de robă care-a fost și muschetară la CSM!

Măcar bine că magistratul nostru model nu are voie să facă politică... am răsuflat ușurată... că, dac-ar fi avut, ce mai tratate juridice, ciocănele de sentință , balanțe și săbii ale dreptății ar fi luat în freză jandarmii de la domnul judecător Danileț! Așa însă, cu lacrimi în ochi, domnul judecător a postat pe data de 9 august, cu o zi înainte de „marea păruială” din Piața Victoriei următoarele:

„Statutul nu îmi permite să particip fizic, dar pe 10 August inima mea va fi alături de toți cei care vor milita pentru democrație autentică, stat de drept, responsabilitate, fără penali în funcții publice. La fel ca în fiecare zi când sunt alături de cei care luptă pentru drept”.

E clar, cred , de care parte a tunului cu apă s-a situat Cristi cel euroatlantic în timpul deranjului de vineri-seara, 10 august 2018...

Și, în fine, ca o ilustrare a unei spiritualități atât de elevate, v-aș mai recomanda, prieteni, un fragment din postarea domnului judecător din 22 august, de pe pagina sa de FACEBOOK:

„După Jung, CUATERNITATEA reprezintă arhetipul fundamental al psihismului omenesc... și PATRU LITERE formează un cuvânt devenit, de acum ....CELEBRĂ.”

E bine, totuși, că Jung nu va ști niciodată cu care anume patru litere va ilustra, după aproape un secol , un oarecare judecător din România, CUATERNITATEA ca arhetip „fundamental al psihismului omenesc”... căci cuvântul este, așa cum ne și așteptam de la acest intelectual rasat, M**E !... Cum însă dânsul nu face politică , nu a putut să completeze și destinatarul/ destinatarii... de aceea propoziția poate fi citită ca o pură fantezie erotică cam ambiguă a lui Cristi, deoarece nu ne-am lămurit în ce zonă a cuvântului arhetipal și-ar fi dorit dânsul să se fie și, mai ales, în ce poziție ! (29 august 2018)