ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cunoscutul judecător Cristi Danileț, fost membru al Consiliului Superior al Magistraturii, fost consilier al ministrului Justiției, Monica Macovei, se va întoarce la Tribunalul Cluj, informează www.clujust.ro.
 
Danileț va pleca din București, iar din 9 ianuarie va fi judecător la Secția de contencios adminitrativ și fiscal de la Tribunalul Cluj. 

La 24 noiembrie 2016, Secția pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât „admiterea solicitării formulate de domnul judecător CRISTI VASILICĂ DANILEȚ de continuare a activității la Tribunalul Cluj, în temeiul art. 51 alin. (1) din Legea nr. 303/2004, republicată, cu modificările și completările ulterioare, începând cu data încetării mandatului de membru al Consiliului Superior al Magistraturii.”

Danileț a activat ca judecător la Tribunalul Cluj în perioada 2004-2005 și 2007-2009, iar, în 2010, înainte de a fi ales membru CSM, a fost vicepreședinte la Judecătoria Oradea.

Originar din județul Suceava (Vatra Dornei), el era stabilit, împreună cu familia, la Cluj.
 
Cristi Danileț a devenit celebru mai ales prin declarațiile sale publice. Anul trecut, judecătorul a precizat că este de acord cu legalizarea zoofiliei „dacă animalul nu țipă de durere”.

Danileț s-a declarat de acord și cu căsătoriile între homosexuali. „Sunt țări în care nu se mai folosește noțiunea de «tată» și «mamă», ci doar «părinte». Sincer, eu sunt pentru așa ceva”, scria judecătorul pe facebook.

Pe site-ul său, Danileț susține că „legislația sau practica României nu ar putea consacra niciodată interdicția unui homosexual de a adopta un copil. A împiedica un homosexual (...) să adopte un copil pe motivul preferinței sale sexuale este discriminare.”