Alexandru Cumpănașu, unchiul Alexandrei - fata din Caracal suspectată de a fi ucisă de către Gheorghe Dincă, se întreabă de ce acesta din urmă a mărturisit că ar fi ucis-o pe tânara dispărută acum mai bine de o lună.

Cumpănașu susține că se dorește închiderea cazului Alexandrei, „că cine știe pe unde mai duce”. El spune că Dincă „poate dărâma regele și regina de pe tabla de șah”.

„Dar, oare, de ce a mărturisit? Vi-ați pus vreodată întrebarea aceasta? De ce a recunoscut Dincă? Oare, pentru că i s-a spus să recunoască? Și cum a avut loc această recunoaștere? Cu un milițian stând pe bancă cu el, între patru ochi, fără să fie înregistrat și fără să fie supravegheat? Și, deodată, după două zile, Dincă recunoaște ceea ce nu era nici măcar acuzat, de la Alexandra recunoaște că a omorât-o și pe Luiza, nici măcar că le-a răpit? Cine este acest geniu al Poliției Române? Ce misiune a îndeplinit el, și a cui? De unde a venit ordinul ca acest polițist să îi dea sarcini lui Dincă? Pentru că eu nu mai am dubii deloc. Ce s-a dorit, oare, prin mărturisirea lui Dincă și prin anunțarea decesului Alexandrei, aiurea-n tramvai, fără nici o probă? Păi vă spun eu ce, sau ce cred: să închidem povestea asta, că cine știe pe unde mai duce! Pionul ăsta, dementul ăsta de Dincă, este un pion, dar el poate dărâma regele și regina de pe tabla de șah. Astăzi, după 4 săptămâni în care procurorii nu au fost în stare să găsească nimic legat de crima organizată, deși DIICOT se ocupă, nu am nici un dubiu că Dincă este doar un pion și că dacă deschide gura, lucrurile se complică și va cădea poate o bună parte din statul român, așa, în lanț”, a spus el.

Cumpănașu, care recent a cerut să fie apărat de către Jandarmeria Română,  susține că în acest caz sunt implicați doi politicieni „care au funcții importante la București”.

„Eu cred cu toată tăria că, în acest caz de la Caracal, din probele pe care le am deja, și din cele care vin grămadă, avem cel puțin doi politicieni de Olt implicați, care au funcții importante la București astăzi. Oameni care l-au cunoscut pe Dincă și a fost în anturajul lor. Oameni care au profitat de Dincă înainte ca Dincă să plece în Italia, cel puțin. 

Ce mai știu eu despre această situație? Că un fost șef al Poliției Olt și Caracal, mare om de afaceri în județ acuma, care l-a cunoscut și l-a folosit pe Dincă. Ce mai știu eu acum? Că un fost prim-procuror al orașului a fost parte a acestei găști (de 4 știu eu, dar cred că-s mai mulți)”, a declarat Cumpănașu.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews