ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Alexandru Cumpănașu, unchiul Alexandrei - fata din Caracal suspectată de a fi ucisă de către Gheorghe Dincă, se întreabă de ce acesta din urmă a mărturisit că ar fi ucis-o pe tânara dispărută acum mai bine de o lună.

Cumpănașu susține că se dorește închiderea cazului Alexandrei, „că cine știe pe unde mai duce”. El spune că Dincă „poate dărâma regele și regina de pe tabla de șah”.

„Dar, oare, de ce a mărturisit? Vi-ați pus vreodată întrebarea aceasta? De ce a recunoscut Dincă? Oare, pentru că i s-a spus să recunoască? Și cum a avut loc această recunoaștere? Cu un milițian stând pe bancă cu el, între patru ochi, fără să fie înregistrat și fără să fie supravegheat? Și, deodată, după două zile, Dincă recunoaște ceea ce nu era nici măcar acuzat, de la Alexandra recunoaște că a omorât-o și pe Luiza, nici măcar că le-a răpit? Cine este acest geniu al Poliției Române? Ce misiune a îndeplinit el, și a cui? De unde a venit ordinul ca acest polițist să îi dea sarcini lui Dincă? Pentru că eu nu mai am dubii deloc. Ce s-a dorit, oare, prin mărturisirea lui Dincă și prin anunțarea decesului Alexandrei, aiurea-n tramvai, fără nici o probă? Păi vă spun eu ce, sau ce cred: să închidem povestea asta, că cine știe pe unde mai duce! Pionul ăsta, dementul ăsta de Dincă, este un pion, dar el poate dărâma regele și regina de pe tabla de șah. Astăzi, după 4 săptămâni în care procurorii nu au fost în stare să găsească nimic legat de crima organizată, deși DIICOT se ocupă, nu am nici un dubiu că Dincă este doar un pion și că dacă deschide gura, lucrurile se complică și va cădea poate o bună parte din statul român, așa, în lanț”, a spus el.

Cumpănașu, care recent a cerut să fie apărat de către Jandarmeria Română,  susține că în acest caz sunt implicați doi politicieni „care au funcții importante la București”.

„Eu cred cu toată tăria că, în acest caz de la Caracal, din probele pe care le am deja, și din cele care vin grămadă, avem cel puțin doi politicieni de Olt implicați, care au funcții importante la București astăzi. Oameni care l-au cunoscut pe Dincă și a fost în anturajul lor. Oameni care au profitat de Dincă înainte ca Dincă să plece în Italia, cel puțin. 

Ce mai știu eu despre această situație? Că un fost șef al Poliției Olt și Caracal, mare om de afaceri în județ acuma, care l-a cunoscut și l-a folosit pe Dincă. Ce mai știu eu acum? Că un fost prim-procuror al orașului a fost parte a acestei găști (de 4 știu eu, dar cred că-s mai mulți)”, a declarat Cumpănașu.