ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Magistrații Curții Supreme au amânat din nou decizia în cazul redeschiderii Dosarului Revoluției. Motivul este unul halucinant: au fost citate persoane care au murit. Decizia a căzut ca un trăsnet peste rudele victimelor Revoluției.

”Este al doilea asasinat al copiilor noștri. Prin tergiversarea asta care se face de 26 de ani. Cum a fost posibil în 1995 să închidă dosarul cu neînceperea urmării penale, cand era caz penal? 15 ani trebuia păstrat. 15 ani, așa e scris pe fișa medicală a copilului meu.

Pentru el mă lupt. Focul mă arde de 26 de ani. Avea 21 de ani, 4 luni și 10 zile când a fost chemat la televiziune prin diversiunea comandată de cei care au pus mâna pe putere în România după 22 decembrie, când Ceaușescu era arestat”, a susținut mama uneia dintre victime.

Teodor Mărieș, președintele Asociației 21 decembrie, acuză Parchetul General pentru situația creată, potrivit b1.ro.

”Dacă Parchetul General trimite un procuror care vine nepregătit... Adică domnia sa trebuia să vină astăzi la termen sa spună: Avem șapte părți care au fost puse cândva sub urmărire și n-au fost scoase de sub urmărire în Dosarul Revoluției - nu știu, 7, 11, nu are importanță. Acestea sunt adresele. Din aceștia, patru sunt decedați. Șapte sunt buni. Da, din 11. Acum da, am cerut două săptămâni ca să-i identificăm. Probabil oamenii și-au schimbat adresele”.
 
Curtea a stabilit și un nou termen: 23 mai. Oamenii sunt însă foarte revoltați de această serie de amânări, deoarece, spun ei, în felul acesta nu va mai rămâne nimeni care să fie pedepsit.