Ȋntr-un comunicat de presă, dat publicității în urmă cu câteva minute, Curtea de Apel București anunță că „se delimitează de acțiunile de protest desfășurate în data de 18 decembrie 2017 lângă sediul acestei instituții, la inițiativa individuală a unor judecători, cu participarea judecătorilor și procurorilor de la alte instanțe și parchete. 

Totodată, Curtea de Apel București subliniază necesitatea respectării prevederilor legale care reglementează statutul magistratului, a separației puterilor în stat și folosirea doar a pârghiilor pe care legea și regulamentele le găsesc adecvate pentru exprimarea opiniilor.”

Mai mulți magistrați au participat în această după-amiază, pe treptele din fața Palatului de Justiție, unde funcționează Curtea de Apel București, la un protest față de modificarile aduse în Parlament legilor Justiției și Codurilor penale, informează Agerpres.

Manifestarea, desfășurată în liniște, a durat circa o oră. Protestatarii aveau în mâini foi cu prevederi din Legile Justiției, dar și cu jurământul de magistrat. Unii au aprins lanternele telefoanelor mobile.


2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.