Ȋntr-un comunicat de presă, dat publicității în urmă cu câteva minute, Curtea de Apel București anunță că „se delimitează de acțiunile de protest desfășurate în data de 18 decembrie 2017 lângă sediul acestei instituții, la inițiativa individuală a unor judecători, cu participarea judecătorilor și procurorilor de la alte instanțe și parchete. 

Totodată, Curtea de Apel București subliniază necesitatea respectării prevederilor legale care reglementează statutul magistratului, a separației puterilor în stat și folosirea doar a pârghiilor pe care legea și regulamentele le găsesc adecvate pentru exprimarea opiniilor.”

Mai mulți magistrați au participat în această după-amiază, pe treptele din fața Palatului de Justiție, unde funcționează Curtea de Apel București, la un protest față de modificarile aduse în Parlament legilor Justiției și Codurilor penale, informează Agerpres.

Manifestarea, desfășurată în liniște, a durat circa o oră. Protestatarii aveau în mâini foi cu prevederi din Legile Justiției, dar și cu jurământul de magistrat. Unii au aprins lanternele telefoanelor mobile.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews