ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Curtea de Apel Constanța a respins luni, cererea DNA, privind înlocuirea măsurii controlului judiciar pentru arhiepiscopicul Tomisului, ÎPS Teodosie, cu arestul la domiciliu.

În cererea formulată de Serviciul Teritorial Constanța al DNA se arăta că, în contradictoriu cu măsurile dispuse anterior de instanță, arhiepiscopul Teodosie Petrescu ar fi inițiat activități de accesare a fondurilor europene, deși acest lucru i-a fost interzis în mod expres și neechivoc prin obligațiile stabilite în cadrul controlului judiciar.

„În concret, la data de 12 mai 2017, Petrescu Teodosie, reprezentant legal al Arhiepiscopiei Tomisului, a emis un act prin care l-a împuternicit pe Ștefan Aurelian, persoană având calitate de inculpat în același dosar, să reprezinte Arhiepiscopia Tomisului și pe numitul Petrescu Teodosie, precum și să semneze și să depună documentația pentru obținerea adeverinței de suprafață de la Primăria Ovidiu, cu suprafața de 342,52 ha teren, din care 188,75 ha vie. Adeverința era necesară a fi folosită în relația cu APIA (Agenția pentru Plăți și Intervenție în Agricultură), din care să reiasă că Cooperativa Agricolă Constanța Tomis figurează cu 342,52 ha teren total, din care vie 188,75 ha”, arată DNA.

Decizia de respingere a cererii DNA, pronunțată luni de judecătorul Cristian Deliorga, poate fi atacată la Înalta Curte de Casație și Justiție a României.

ÎPS Teodosie s-a arătat mulțumit de decizia justiției, arătându-și speranța că întregul dosar va avea parte de o judecată obiectivă.

„Am primit această veste, de respingere a acuzațiilor de către justiția din Constanța, respectiv de judecător, care a judecat obiectiv, nelăsându-se influențat de documentele depuse, de aceea mi-a dat speranță că întregul dosar va avea parte de o justiție obiectivă”, a declarat Arhiepiscopul Tomisului.