ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


UPDATE 20.00: Elena Udrea, declarații după proces: "Se pare că nu există justiție pentru mine, în România sau Bulgaria. Copilului o să-i spun că am ceva de făcut și că nu pot să vin acasă" . 

UPDATE 18.50: Elena Udrea a făcut apel la toate metodele argumentative pentru a convinge Curtea să n-o extrădeze.

„Am 20 de ani de politică și nu îmi este frică, dar sunt mama unui copil de trei ani și nu pot să iau în calcul că dacă sunt în stare de așa presiuni și abuzuri, sunt în stare de orice. Care e miza? Nu știu. Există această realitate a unui proces inegal și împotriva integrității mele fizice, vă rog să respingeți. Ca urmare considerăm că la nivelul CJUE ar trebui să existe o decizie care sa reglementeze unitar către toate țările UE răspunsul instanțelor din țara unde se judecă cererea de extrădare.

Îmi pare rău că juridic nu știu să explic mai bine. Rugămintea este ca această întrebare să fie trimisă către CJUE dar doar în condiția în care răspunsul CJUE eu îl pot aștepta în stare de libertate pentru că este cunoscut că judecata la CJUE durează minim câteva luni până la un an-doi”, a spus Udrea în sala de judecată.

Știrea inițială: Curtea de Apel din Sofia a dispus extrădarea Elenei Udrea. 

Elena Udrea le-a cerut magistraților bulgari în repetate rânduri să nu-i dispună extrădarea și a argumentat acest lucru prin condițiile foarte proaste din închisorile românești și prin deficiențe grave ale actului de justiție.

Cu toate acestea, magistrații bulgari au dispus extrădarea acesteia. Elena Udrea are de executat șase ani de închisoare pentru fapte de corupție.

La începutul lunii aprilie, Elena Udrea a fugit din România, înainte ca Instanța supremă să confirme condamnarea de 6 ani închisoare primită în dosarul 'Gala Bute'.

Pe 7 aprilie, Udrea a fost prinsă de poliția de frontieră din Bulgaria, în timp ce încerca să treacă în Grecia cu un autoturism pe la punctul de trecere Kulata.

La mijlocul lunii aprilie, tribunalul districtual din Blagoevgrad a aprobat punerea în executare a mandatului european emis pe numele ei și extrădarea în România.

Elena Udrea a atacat acest verdict la Curtea de Apel din Sofia.