ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE 22:00 Purtătorul de cuvânt al DIICOT, Mihaela Porime, a anunțat că cercetările efectuate sâmbătă la Caracal au vizat în principal stabilirea prezenței Luizei Melencu în locuința lui Gheorghe Dincă. Este vorba de cealaltă adolescentă, care a fost dată dispărută în luna aprilie, și despre care Gheorghe Dincă a recunoscut că ar fi omorât-o când a fost interogat despre sechestrarea Alexandrei Măceșanu. Totodată, anchetatorii au dispus o expertiză informatică a celor trei telefoane mobile găsite în locuința inculpatului.  

„Cercetarea la fața locului (...) a vizat în special fixarea prezenței Luizei la domiciliul inculpatului. Cu ocazia cercetării criminalistice au fost ridicate trei urme biologice, a fost efectuată o conducere în teren și (...) o activitate efectuată de către poliție, de căutare”, a declarat purtătorul de cuvânt al DIICOT, Mihaela Porime, sâmbătă la Caracal, pentru Agerpres.

ȘTIREA INIȚIALĂ 
 
Un comunicat al procurorului șef al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) referitor la cazul din Caracal a fost publicat sâmbătă pe pagina web a instituției. Documentul reafirmă că analizele probelor ridicate din gospodăria lui Gheorghe Dincă dovedesc prezența profilului genetic al Alexandrei Măceșanu în rămășițele incinerate. DIICOT subliniază că rezultatul expertizei nu este o informație confidențială în cadrul urmăririi penale, ci una de interes public, care a fost comunicată în primul rând familiei victimei.

„DIICOT continuă activitățile începute in ziua de ieri, potrivit comunicării anterioare, prin cercetarea efectuată de echipe complexe, a locuinței inculpatului, echipe formate din procurorii care efectuează UP, polițiști specializați în cercetarea infracțiunii de omor, criminaliști și polițiști din cadrul structurii specializate a IGPR – DCCO.

Precizăm că, în urma analizelor de laborator ale probelor ridicate, efectuate până în prezent, a rezultat profilul genetic al unei SINGURE persoane, respectiv Măceșanu Alexandra Mihaela, concluzie fundamentată științific pe compararea acestui profil genetic determinat cu profilul genetic determinat al părinților Alexandrei.

Concluzia ne-a fost comunicată aseară, 2 august, de către reprezentanți ai INML, urmând ca astăzi să ne fie transmis și raportul specialiștilor conținând aceleași date.

După ce a primit datele, DIICOT a procedat la informare in regim de urgentă, conform dispozițiilor art. 1 al. 2 din OUG nr. 78/2016 privind organizarea și funcționarea DIICOT și art. 62 al. 2 din Legea nr. 304/2004 cu modificările și completările ulterioare privind organizarea judiciară.

Concluzia expertizei nu este o informație confidențială în cadrul urmăririi penale, ci este o informație de interes public, care trebuia comunicată familiei, fapt pentru care, familia victimei a fost de îndată și neîntârziat anunțată, din respect și compasiune față de suferința pe care o resimte, având in vedere și solicitarea acesteia in același sens, respectiv de a nu lua cunoștință din alte surse de informare.

În raport de această concluzie, urmărirea penală continuă cu certitudine, între altele și pentru infracțiunea de omor calificat, prev. de art. 188 al. 1 CP raportat la art. 189 lit. a, h CP.

La finalul activităților din ziua de astăzi, vom reveni cu un nou comunicat / declarație de presă și nu în ultimul rând, transmitem Condoleanțe familiei îndurerate!”, se arată în comunicatul emis sâmbătă de DIICOT.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews