În cererea de comisie rogatorie, DIICOT solicită ca un procuror să asiste la audierea lui Stuart Ramsay și a colegilor acestuia care au realizat reportajul din România dar și a altor persoane implicate în difuzarea materialului, interogatorii la care să se spună cine a avizat difuzarea acestuia și dacă au fost plătiți românii care apar în filmare, au declarat sâmbătă, pentru News.ro, surse judiciare.

Celor trei jurnaliști britanici trebuie să le fie adusă la cunoștiință învinuirea prin intermediul respectivei comisii, să fie audiați dacă vor dori să dea declarații, să li se ofere posibilitatea de a aduce probe iar acestea să fie primite de comisie. Comisia rogatorie poate interoga de asemenea și alte persoane implicate în caz.

Stuart Ramsay și alți doi jurnaliști britanici de la postul de televiziune Sky News care au realizat reportajul despre traficul de arme din România sunt urmăriți penal din 11 august, pentru transmitere de informații false iar complictii lor din România, Mihai Aurelian Szanto și frații Atilla Csaba Pantics și Levente Pantics, au fost arestați preventiv în 12 august, pentru constituirea unui grup infracțional organizat, nerespectarea regimului armelor și munițiilor și complicitate la comunicarea de informații false.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews