ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Procurorul șef al DNA, Crin Bologa, a anunțat joi că instituția pe care o conduce are în lucru dosare care vizează săvârșirea unor fapte de corupție, în care prejudiciul total estimat este de peste 4,22 miliarde euro, informează Agerpres.

Procurorul a mai afirmat joi că au fost trimise în judecată 72 de dosare „cu zeci de inculpați” în legătură cu pandemia de COVID-19, conform sursei citate. Potrivit acestuia, dosarele aflate în lucru „vizează și demnitari”, iar prejudiciile se ridică la „sute de milioane de euro”, conform Agerpres.

Ne bucură aceste date care arată că profesioniștii DNA își fac datoria dar sesizăm un punct de plecare greșit, pentru că FRAUDA PRINCIPALĂ a „pandemiei” (să-i spunem și noi așa) depășește din start „sute de milioane de euro”, respectiv se cifrează la peste UN MILIARD DE EURO.

Reamintim pentru procurorii DNA de unde trebuie să înceapă (ancheta se desfășoară și la Bruxelles și ar trebui să ia legătura cu fosta lor colegă instalată acolo, sperăm că nu de pamplezir):

S-A AFLAT! 1.219.335.093,89 EURO - SUMA ȘOCANTĂ plătită de români pentru vaccinurile „GRATUITE”, „SIGURE ȘI EFICIENTE” din care cele mai multe zac nefolosite și expirate.

DNA are datoria să afle cine a decis ca România să plătească pentru vaccinurile „gratuite” achiziționate într-un număr de 10 ori mai mare decât toți vaccinații ei, să pună mâna pe contractul secret și, mai ales, să recupereze prejudiciul, în același timp în care Justiția trebuie să-i bage la pușcărie pe toți cei responsabili de această hoție bazată pe corupție planetară, din care se puteau clădi în țară trei spitale noi-nouțe cu sloganul „Vrem Spitale, Nu Vaccinare!” (că pe Cîțu tot acolo-l doare).

Nu este numai părerea noastră. Și colegii noștri de la Bruxelles vor să vadă că se mișcă ceva:

Agitație la conferința de presă UE de la Bruxelles. Jurnaliștii revoltați cer o investigație asupra rolului președintelui Comisiei UE, Ursula von der Leyen, în legătură cu producătorii de vaccinuri și tranzacțiile de miliarde de euro încheiate

Așadar, domnule Bologa, așteptăm DOSARUL CÎȚU!

„Avem o situație mai aparte, pentru că am început să evidențiem aceste cauze începând cu anul 2020 - cauze în legătură cu pandemia de COVID-19. S-au trimis în judecată 72 de dosare cu zeci de inculpați. Și, acum, pe rol avem încă în lucru 90 de dosare cu infracțiuni în legătură cu situația pandemică, în care sunt deja suspecte sau inculpate peste 122 de persoane. Prejudiciile estimate sunt enorme”, a declarat Crin Bologa cu ocazia prezentării bilanțului DNA pe anul 2022, după cum a mai transmis Agerpres, care redă și un VIDEO de la conferință (mai jos).

ACTUALIZARE: Într-o a doua știre Agerpres aflăm că de fapt prejudiciul e de peste 4 miliarde de euro. Deci, se pare, suntem pe drumul cel bun! Știrea 2:

La prezentarea bilanțului activității DNA pe anul trecut, Crin Bologa a oferit câteva date privind prejudiciile și măsurile asigurătorii în dosarele instrumentate de procurorii anticorupție:

* prejudiciul estimat în dosarele în lucru la finalul anului 2022 - 4,22 miliarde euro, față de 1,65 miliarde euro la finalul anului 2021;

* prejudiciul reținut în dosarele trimise în judecată - 247 milioane euro în 2022, față de 144 milioane euro în 2021;

* măsuri asigurătorii în cursul urmăririi penale - 461 milioane euro în 2022, față de 131 milioane euro în 2021;

* măsuri asigurătorii în cauzele trimise în judecată - 252 milioane euro în anul 2022, față de 128 milioane euro în 2021.