ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Procurorii DNA au cerut condamnarea fostului deputat Sebastian Ghiță la închisoare cu executare, în dosarul în care acesta este judecat alături de foști șefi din poliție și parchete, informează Agerpres.

Înalta Curte de Casație și Justiție dezbate luni ultimul termen în dosarul în care Sebastian Ghiță este judecat, printre altele, pentru dare de mită, cumpărare de influență și șantaj, ocazie cu care procurorul DNA a reiterat rechizitoriul și a solicitat pedepse cu executare pentru cei judecați în acest caz.

„Se impune ca pedepsele cu închisoare să fie executate în regim de detenție efectivă. Această cauză este una de referință despre corupția și legăturile dintre sistemul judiciar și cel politic”, a susținut procurorul de ședință.

Cu privire la Liviu Tudose, Viorel Dosaru și Constantin Ispas, DNA a precizat că aceștia au înțeles „să subordoneze importantele funcții de autoritate publică pe care le dețineau unor interese private din domeniul politic”. Despre Sebastian Ghiță, procurorul DNA a susținut că și-ar fi construit o rețea informativ-operativă incompatibilă cu statul de drept, adăugând că acesta s-a sustras de la judecată, așa că nu există o garanție că va executa pedeapsa.

Sebastian Ghiță a fost trimis în judecată în acest dosar pentru două infracțiuni de dare de mită, cumpărare de influență, spălare de bani, șantaj, două infracțiuni de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.