ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un procuror român, cu experiență la DNA, va trece Prutul să asiste autoritățile de la Chișinău, a anunțat presa locală, citată de EurActiv.

"Nu mai este un secret pentru nimeni cât de dezamăgiţi sunt cetăţenii acestei ţări de situaţia din justiţie. În acest sens, vreau să fac un anunţ. Săptămâna viitoare, pe 15 septembrie, în R. Moldova vine un procuror din România, cu experienţa DNA, care va sta alături de ai noştri, va examina dosare de rezonanţă, le va revizui pe unele. S-a tot vorbit că DNA trebuie să treacă Prutul. Putem spune că o primă rândunică va veni săptămâna viitoare”, a afirmat Andrian Candu, președintele Parlamentului,  într-o conferință de presă.

”Noi putem vorbi mult despre demisii la nivel de conducere, dar dacă nu schimbăm sistemul n-avem nicio şansă”, a spus președintele Parlamentului.

Andrian Candu a precizat că selecţia va fi făcută de Uniunea Europeană, iar procurorul vine ”pe dimensiunea luptei împotriva corupţiei” 

”Nu cunosc detalii, nume şi profil. Mai multe vom putea spune săptămâna viitoare”, a mai spus preşedintele Parlamentului.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews