ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Asociația 21 Decembrie 1989 cere Consiliului Superior al Magistraturii - CSM și Departamentului Național Anticorupție - DNA să se sesizeze cu privire la lipsa emiterii, la momentul intrării în vigoare a Noului Cod de Procedura Penală, a unei Ordonanțe de începere a urmăririi penale in rem. 

Printr-un comunicat de presă, Asociația 21 Decembrie 1989 susține că „inexistentă acestei Ordonanțe în dosarul nr.11/P/2014 a fost constatată aseară târziu și astăzi de 5 (cinci) completuri de judecată. Într-un stat de drept o asemenea impardonabilă pasivitate înseamnă favorizarea criminalilor, explicată prin coruperea cu grade și funcții de conducere a multora din secția parchetelor militare”. 

La examinarea plângerii lui Ștefan Boșnigeanu, care a avut termen azi, 15 ianuarie a.c., la Înalta Curte de Casație și Justiție, completul de judecată a luat act de faptul că petentul a fost pur și simplu pierdut de procurori din rușinoasă ordonanță de clasare, în care nu există nicio referință, în pofida faptului că la Strasbourg, Curtea Europeană a Drepturilor Omului i-a recunoscut calitatea de victimă, cauza sa fiind una reprezentativă Boșnigeanu ș.a. c. România. 

„Hotărârea Curții Europene a Drepturilor Omului din cauza Boșnigeanu c. România, ca și hotărârea Asociației 21 Decembrie 1989, Mărieș, Vlase și alții, a fost ignorată de procurorii militari”, au arătat astăzi, în față Înaltei curți de Casație și Justiție, avocații Asociației 21 Decembrie 1989. 

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews