ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Asociația 21 Decembrie 1989 cere Consiliului Superior al Magistraturii - CSM și Departamentului Național Anticorupție - DNA să se sesizeze cu privire la lipsa emiterii, la momentul intrării în vigoare a Noului Cod de Procedura Penală, a unei Ordonanțe de începere a urmăririi penale in rem. 

Printr-un comunicat de presă, Asociația 21 Decembrie 1989 susține că „inexistentă acestei Ordonanțe în dosarul nr.11/P/2014 a fost constatată aseară târziu și astăzi de 5 (cinci) completuri de judecată. Într-un stat de drept o asemenea impardonabilă pasivitate înseamnă favorizarea criminalilor, explicată prin coruperea cu grade și funcții de conducere a multora din secția parchetelor militare”. 

La examinarea plângerii lui Ștefan Boșnigeanu, care a avut termen azi, 15 ianuarie a.c., la Înalta Curte de Casație și Justiție, completul de judecată a luat act de faptul că petentul a fost pur și simplu pierdut de procurori din rușinoasă ordonanță de clasare, în care nu există nicio referință, în pofida faptului că la Strasbourg, Curtea Europeană a Drepturilor Omului i-a recunoscut calitatea de victimă, cauza sa fiind una reprezentativă Boșnigeanu ș.a. c. România. 

„Hotărârea Curții Europene a Drepturilor Omului din cauza Boșnigeanu c. România, ca și hotărârea Asociației 21 Decembrie 1989, Mărieș, Vlase și alții, a fost ignorată de procurorii militari”, au arătat astăzi, în față Înaltei curți de Casație și Justiție, avocații Asociației 21 Decembrie 1989.