ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


România a fost supusă unui experiment unic, „de inginerie socială, având constructorii în afara țării, dar subcontractanții autohtoni, în care cuvântul-cheie era frica”, scrie Dan Andronic în Evenimentul Zilei.

În spatele acestei construcții stau, în opinia lui Dan Andronic, generalul Florian Coldea și fostul procuror-șef al DNA, Laura Codruța Koveși.

„Un plan din care Binomul Coldea-Kovesi nu a avut decât de câștigat. Atât în plan material, Florian Coldea fiind un om foarte bogat, LCK mai puțin, cât și în planul protecției personale. Mirel Curea spunea că cei doi au primit, în cadrul unei ceremonii secrete, cetățenie americană, având astfel imunitate. Eu cred că cei doi au primit cetățenie universală și imunitate pe viață, indiferent ce matrpazlâcuri vor ieși la lumină„ scrie Andronic.

 Afirmațiile directorului EvZ vin după ce s-a aflat că Laura Codruța Koveși este favorită pentru postul de procuror european.

„ Au desfășurat, așa cum spuneau peste tot, o "operațiune de asanare a societății". În fapt, au fost executanții unui plan venit din afara României, în care metodele de anchetă occidentale s-au combinat cu filosofia rusească tip KGB, dând naștere unui monstru care a sugrumat justiția timp de cel puțin 10 ani.Are la activ o mulțime de achitări spectaculoase, dosare întoarse în instanță, verdicte devastatoare împotriva așa-zisului profesionalism cu care a condus DNA.Are în portofoliu o grămadă de minciuni, refuzul repetat de a se prezenta în fața Parlamentului declanșând un conflict de natură instituțională. A sfidat deciziile Curții Constituționale.

A stat la masă cu politicieni ca Ponta și Dragnea, a mâncat din porcul servit la vilele SR și a cântat cu Sebastian Ghiță prin crame. Din când în când a ascultat de ordinele generalului Florian Coldea și a arestat persoanele care încurcau calculele politice ale prim-adjunctului SRI. De obicei în prag de alegeri prezidențiale.

Iar ca tabloul să fie complet adăugăm că a fost înlocuită de la conducerea DNA ca urmare a unui raport întocmit de Ministerul Justiței, validat de Curtea Constituțională și acceptat de președintele Klaus Iohannis.

Deci, din acest scurt rezumat se poate vedea cum Laura Codruța Kovesi nu se califică nici măcar pentru un post de procuror de provincie. Atunci de unde a răsărit promovarea ei spectaculoasă?

Din același grup de politicieni și funcționari europeni și americani care a ajutat la construirea acestui model. Un model care nu ținea cont de formele juridice, de drepturile omului sau principiul meritocrației. Un model în care era nevoie de procurori de tip "Portocală", de judecători care să asigure "traseul", de un general tip Coldea care să prețuiască mai mult decorațiile străine decât stelele de pe umăr.

EVZVezi acum oferta!
Era un model care trebuia exportat. În Moldova, Bulgaria, Ucraina, Serbia, oriunde ar fi fost nevoie de un experiment social la scară națională. În care Terapia Cătușelor trebuia să vindece tot, făcând loc pentru multinaționale și politicianului de tip nou, șantajabil și cu doctorat falsificat.

Dar pentru acest lucru trebuia ca Laura Codruța Kovesi să fie un model de succes. Ceea ce în România nu s-a mai întâmplat, odată cu creșterea gradului de independență a judecătorilor, cu abordarea rațională a unor persoane care au preluat instituții ce făceau parte din acest angrenaj, cu apariția unor mărturii imposibil de ignorat.

Paradoxal, planul nu s-a schimbat! Laura Codruța Kovesi a rămas pentru acești păpușari un produs "bun la export". Indiferent de dezvăluirile din ultimii ani, LCK trebuie să rămână Fecioara AntiCorupției.

De aceea ea trebuie "spălată" în continuare, de aceea nu o să citiți în ziarele străine referiri la ceea ce am scris mai sus. Iar politicieni autohtoni care să o susțină se vor găsi în continuare. Așa cum a făcut-o primul dintre ei, Dacian Cioloș, "păpușit" de același general Florian Coldea...

Pentru că Binomul moare, dar nu se predă!”, a încheiat Andronic.