ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Judecătorii Curții de Apel București au decis condamnarea lui Dan Voiculescu la doi ani de închisoare cu executare pentru complicitate la șantaj, hotărârea nefiind definitivă.
 
În aceeași cauză au fost condamnați Sorin Alexandrescu, director general al Antena Group la data faptelor, la trei ani și șase luni de închisoare pentru șantaj, precum și Șerban Pop, fost șef al ANAF, la doi ani de detenție pentru pentru digulvare de informații nedestinate publicității, ambele pedepse fiind cu executare.

Prima instanță a decis și condamnarea Cameliei Voiculescu, fiica fondatorului trustului Intact, la doi ani de închisoare cu suspendare pentru complicitate la șantaj, în timp ce Antena Group a primit o amendă penală de 350.000 de ei.

George Daniel Matiescu, director general al Intact Publishing SRL la data faptelor, a fost achitat pentru complicitate la șantaj. Tot achitare s-a dispus și în cazul peroanelor juridice Antena 3 si Intact Publishing, potrivit Mediafax.
 
Decizia nu este definitivă și poate fi contestată în termen de 10 zile. Intact Media Group a anunțat deja că va contesta hotărârea instanței.