ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Dosarul în care Mariana Rarinca este acuzată de şantajarea preşedintelui ICCJ, Livia Stanciu, va fi rejudecat de Curtea de Apel Bucureşti, după ce instanţa a admis, luni, contestaţia DNA la decizia anterioară de achitare.

Astfel, Curtea de Apel București a decis luni desființarea deciziei de achitare a Marianei Rarinca. Procesul urmează a fi reluat, instanța stabilind deja un prim termen, pe 21 august, informează B1 TV.

Magistrații Curții de Apel București au hotărât luni admiterea contestației în anulare depusă de DNA împotriva hotărârii judecătorilor Risantea Gagescu și Damian Dolache prin care Mariana Rarinca a fost achitată definitiv.

În acest context, urmează a fi reanalizate probele și punctele de vedere ale părților implicate în dosar.

Acuzată că a șantajat-o pe președinta ÎCCJ, Mariana Rarinca a fost achitată definitiv, după ce a petrecut șase luni în arest, Curtea de Apel București apreciind că femeia nu este vinovată de faptele pentru care a fost denunțată de Livia Stanciu.

În primă instanță, ea fusese condamnată la trei ani de închisoare cu suspendare pentru șantaj.