ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție au admis sâmbătă cererea DNA de arestare preventivă a deputatului Nicolae Păun. Președintele Asociației Partida Romilor este urmărit penal pentru fapte de corupție în legătură cu derularea unor proiecte cu fonduri europene.

Decizia nu este definitivă, însă este executorie, astfel încât Nicolae Păun va fi închis în arestul Poliției Capitalei.

"Plătesc eu pentru alte persoane. De 20 de ani, Mădălin Voicu s-a ocupat de bani. Voi renunța la mandatul de parlamentar, nu vreau sa mai aud de politică", a declarat Nicolae Păun în fața arestului Capitalei.

Nicolae Păun a fost reținut joi în dosarul în care mai este cercetat și deputatul Mădălin Voicu, fiind acuzat de folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene; schimbarea fără respectarea prevederilor legale a destinației fondurilor europene; deturnare de fonduri; spălarea banilor; efectuarea de operațiuni financiare, ca acte de comerț incompatibile cu funcția; cumpărare de influență și influențarea declarațiilor.

De asemenea, el este acuzat, potrivit Agerpres, de evaziune fiscală și folosirea, cu rea-credință, a bunurilor sau creditului de care se bucură societatea, într-un scop contrar intereselor acesteia sau în folosul lui propriu ori pentru a favoriza o altă societate în care are interese direct sau indirect.