ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Deși se anunță noi nori deasupra DNA după reapariția dosarului RCS&RDS vs. Dumitru Dragomir, care a luat prin surprindere pe toată lumea, iată că Laura Codruța Kovesi nici nu se gândește să plece înainte de finalul mandatului.

Conform luju.ro, dosarul ar putea pune capăt carierei Laurei Kovesi în fruntea DNA. Sursa citată scrie că acest dosar ar fi fost „uitat” în sertare de către procurorii DNA la presiunea lui Kovesi pentru că cel puțin doi oameni sunt legați de șefa DNA. Eduard Kovesi, fostul soț al Codruței, ar fi lucrat la RCS, iar Florin Nemeș, coordonatorul de marketing al firmei, are acum o relație cu Kovesi.

Procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, afirmă într-un interviu pentru revista franceză „Femmes d'ici et d'ailleurs” că ar fi „mulțumită" ca, după 2019, când i se termină mandatul, o femeie să-i succeadă în fruntea Direcției Naționale Anticorupție.

Întrebată cum vede următorii ani și perioada de după încheierea mandatului său în 2019, Kovesi și-a exprimat speranța că „independența și stabilitatea DNA nu vor fi afectate, că legislația anticorupție nu se va schimba" și că procurorii vor fi lăsați să-și facă treaba.

„Dacă toate acestea vor fi respectate, ne vom continua misiunea. După 2019, o nouă persoană, cu o altă viziune, mă va înlocui (...). Bineînțeles, aș fi mulțumită ca o femeie să îmi succeadă. Dar cel mai important este să fie cineva profesionist care să permită echipei să-și continue munca", a spus șefa DNA, în interviul din numărul mai-iunie al revistei „Femmes d'ici et d'ailleurs” („Femei de aici și de pretutindeni”).

Laura Codruța Kovesi a mai arătat că, în calitate de procuror, nu poate comenta manifestațiile de la începutul anului din România, dar spune că, de fiecare dată în ultimii ani când s-a încercat modificarea legislației anticorupție, a existat o reacție a societății civile.

„Aceasta nu se întâmpla în urmă cu zece sau douăzeci de ani", adaugă Kovesi, care susține că această mobilizare demonstrează o înțelegere a faptului că fenomenul corupției „a devenit un subiect foarte important" în România.