ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul ministru al Apărării Naționale, Corneliu Dobrițoiu a declarat că șefa DNA, Laura Codruța Kovesi l-ar fi amenințat într-o convorbire telefonică cu trimiterea în judecată pentru că a ieșit la iveală faptul că a primit grad de la Gabriel Oprea fără să știe.

Dobrițoiu mai susține că șefa DNA a acceptat să fie gradată ilegal, iar ulterior acesta a depus o plângere penală împotriva lui Gabriel Oprea care a fost clasată.

„Doamna Kovesi a fost avansată. A primit gradul de locotenent colonel în rezervă. Când a apărut public că a beneficiat, m-a sunat pe telefonul operativ și mi-a spus că nu a știut acest lucru și că să se rezolve cât mai repede. A folosit termeni imperativi că mă trimite în judecată. I-am recomandat că dacă e supărată, să îl dea în judecată pe cel care a ridicat-o în grad. Dumneaei a acceptat să fie gradată ilegal pentru că nu l-a dat în judecată pe acel om care a ridicat-o în grad. Am luat în serios amenințarea doamnei Kovesi. Am făcut plângere penală împotriva lui Gabriel Oprea, cel care a ridicat-o în grad, dar a fost clasată", a declarat Corneliu Dobrițoiu pentru România TV.

În 2012, același Corneliu Dobrițoiu spunea că Laura Codruta Kovesi ar deține gradul de colonel în Armata Română.

„Au ieșit la iveală nume notabile și din zona Justiției, de pildă, puteți s-o salutați și pe doamna Kovesi cu gradul de colonel. Colonel plin, desigur, a fost făcută în 2010, ce contează că doamna Kovesi n-a făcut armata. Mai sunt și alții din această zonă, dar nu vă dau alte nume, că nu le-am reținut. Mi-a sărit în ochi doar cel al doamnei Kovesi, fiindcă este cine este”, dezvăluia Corneliu Dobrițoiu.

În schimb, Laura Codruța Kovesi reacționa la acea vreme și spunea că nu știe de existența unui asemenea grad militar pe numele ei. Aceasta a menționat că nu a solicitat vreun grad militar și nici nu a fost înștiințată că a primit unul.

„Nu am cunoștință să am vreun grad militar și nici că aș fi fost avansată în grad. Nu am formulat cerere pentru acordarea vreunui grad militar sau pentru avansare. Nu am trimis niciun fel de acte sau date personale la Ministerul Apărării, despre care cred că ar fi necesare pentru eliberarea vreunui document care să ateste acordarea gradului militar sau avansarea în grad", spunea atunci Kovesi.

După câteva luni, în noiembrie 2012, același Corneliu Dobrițoiu, anunța că peste 800 de persoane care au primit ilegal grade militare au fost degradate. Printre acestea se afla și fostul procuror general Laura Codruța Kovesi.

Cotidianul scria atunci că au mai fost revocate ordinele de acordare de grade în rezervă, ca urmare a solicitărilor proprii, înaintate ministrului apărării naționale, pentru Kövesi Laura-Codruța, Turcescu Robert Nicolae și Kelemen Ioan Hunor.