ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Directorul Direcției Antifraudă Fiscală şi vicepreşedinte al ANAF, Romeo Florin Nicolae, a fost pus sub acuzare de DNA pentru trafic de influenţă. Acesta este urmărit penal după ce, în 2010, ar fi pretins şi primit 5.000 de euro de la reprezentantul unei firme penru soluţionarea favorabilă a unei contestaţii împotriva unei decizii de impunere.

Potrivit unui comunicat al DNA, în calitate de consilier superior în cadrul ANAF, în vara anului 2010, Romeo Florin Nicolae a pretins și primit echivalentul în lei al sumei de 5.000 euro de la un reprezentant al unei societăți comerciale, lăsând să se înțeleagă că are influență asupra factorilor de decizie din cadrul ANAF pentru soluționarea favorabilă a unei contestații formulate de societatea respectivă împotriva unei decizii de impunere.

În urmă intreventiei lui Nicolae, contestaţia omului de afaceri a fost admisă şi i s-a scăzut obligaţia de plată la un milion de lei.

Acum, omul de afaceri, a cărui identitate e protejată de procurori, l-a denunţat pe Nicolae la DNA.

Conducerea ANAF a anunţat că l-a suspendat din funcţie pe Romeo Florin Nicolae, până la clarificarea situaţiei