ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Curtea de Apel Galați l-a condamnat definitiv pentru viol pe Viorel Micu (60 de ani), asistent medical la Spitalul de Urgență din Brăila. Bărbatul a scandalizat opinia publică în 2015 după ce a ieșit la iveală faptul că ar fi violat zeci de paciente.

Curtea de Apel Galați a pronunțat pe 22 februarie verdictul definitiv în cazul asistentului medical Vioril Micu, care a scandalizat opinia publică în urmă cu doi ani. Acesta a fost condamnat la opt ani de închisoare pentru viol și obligat să-i plătească daune morale de 15.000 de euro uneia dintre victime.

Oamenii legii au  constatat ulterior că asistentul medical își făcuse un obicei din violarea pacientelor internate pe secția unde muncea, după ce în prealabil le administra medicamente cu care le inducea o stare de somn.
 
"Le administra medicamente cu efect sedativ și somnifer pacientelor internate în unitatea spitalicească, aspect reliefat și de martore, coroborat cu fișele medicale ale acestora, declarațiile medicilor, condicile de prescripții din farmacie și celelalte documente puse la dispoziție de spital”, susțin procurorii.
 
Polițiștii au audiat zeci de paciente care s-au internat pe secția de Chirurgie a Spitalului de Urgență din Brăila începând cu 2010, toate confirmând comportamentul asistentului medical.
 
Curtea de Apel Galați l-a condamnat definitiv la opt ani de închisoare cu executare, fiind obligat să-i plătească unei foste paciente daune morale de 15.000 de euro alături de Spitalul de Urgență din Brăila.