Curtea de Apel Galați l-a condamnat definitiv pentru viol pe Viorel Micu (60 de ani), asistent medical la Spitalul de Urgență din Brăila. Bărbatul a scandalizat opinia publică în 2015 după ce a ieșit la iveală faptul că ar fi violat zeci de paciente.

Curtea de Apel Galați a pronunțat pe 22 februarie verdictul definitiv în cazul asistentului medical Vioril Micu, care a scandalizat opinia publică în urmă cu doi ani. Acesta a fost condamnat la opt ani de închisoare pentru viol și obligat să-i plătească daune morale de 15.000 de euro uneia dintre victime.

Oamenii legii au  constatat ulterior că asistentul medical își făcuse un obicei din violarea pacientelor internate pe secția unde muncea, după ce în prealabil le administra medicamente cu care le inducea o stare de somn.
 
"Le administra medicamente cu efect sedativ și somnifer pacientelor internate în unitatea spitalicească, aspect reliefat și de martore, coroborat cu fișele medicale ale acestora, declarațiile medicilor, condicile de prescripții din farmacie și celelalte documente puse la dispoziție de spital”, susțin procurorii.
 
Polițiștii au audiat zeci de paciente care s-au internat pe secția de Chirurgie a Spitalului de Urgență din Brăila începând cu 2010, toate confirmând comportamentul asistentului medical.
 
Curtea de Apel Galați l-a condamnat definitiv la opt ani de închisoare cu executare, fiind obligat să-i plătească unei foste paciente daune morale de 15.000 de euro alături de Spitalul de Urgență din Brăila. 

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews