ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Csibi Barna și Petras Janos Laszlo, solistul unei trupe rock, au fost trimiși în judecată de procurorii Judecătoriei Miercurea Ciuc, în două dosare penale.

Acestea fac referire la infracțiuni privind interzicerea organizațiilor și simbolurilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob și a promovării cultului persoanelor vinovate de săvârșirea unor infracțiuni contra păcii și omenirii.

Laszlo este acuzat de infracțiunea de promovare a cultului persoanelor vinovate de săvârșirea unei infracțiuni contra păcii și omenirii sau promovarea ideologiei fasciste, rasiste ori xenofobe, prin propaganda, săvârșită prin orice mijloace, în public.

Bărbatul este solistul trupei Karpatia, cunoscută pentru repertoriul antiromânesc. Acesta a promovat, în cadrul unui concert susținut în urmă cu un an la Miercurea Ciuc, idei și concepții naționaliste prin versurile cântecelor, comentariile din pauzele muzicale.

La rândul său, Csibi Barna este acuzat de infracțiunea de confecționare, punere în circulație sau deținere în vederea punerii în circulație de simboluri fasciste, rasiste ori xenofobe, potrivit B1TV.

Tot anul trecut, Barna, în calitate de administrator al unei firme, a vândut tricouri cu simboluri ce promovau idei xenofobe și naționalism extremist.