ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Dosarul Revoluției a fost redeschis, în urma deciziei Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ).
 
Redeschiderea Dosarului Revoluției a fost cerută de fostul procuror general interimar pe 5 aprilie:

"Am dispus infirmarea rezoluției și redeschiderea urmăririi penale, infirmarea fiind adoptată pe baza unor informații incomplet. În modul de desfășurare a anchetei rezultă că nu a existat o preocupare pentru stabilirea aspectelor esențiale pentru evenimentele din decembrie '89", a declarat Bogdan Licu.
 
Într-o intervenție telefonică pentru Știrile B1 TV, Teodor Mărieș, președinte al Asociației 21 Decembrie, i-a felicitat pe Bogdan Licu și pe judecătorul de la Înalta Curte pentru această decizie.

”Pot să respir și eu ușurat după nouă luni de măcel. Vreau să îl felicit pe domnul Licu pentru decizia pe care a luat-o și pe judecătorul de la Înalta Curte. Tot respectul pentru oamenii care țin cu adevărat la istorie. Trebuie să vorbim despre cine va prelua acest dosar, dacă va fi un procuror demn care să aibă voința de a judeca acest dosar. Domnul președinte Iohannis, la momentul respectiv, a afirmat că vom avea o rundă de discuții după ce se va da o soluție. (...) Deciziile CEDO sunt foarte clare și obligă statul român la aceste cercetări”, a declarat Mărieș.