ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Tribunalul București a decis să retrimită la DNA dosarul lui Sorin Oprescu. Judecătorii solicită remedierea neregularităților din rechizitoriul procurorilor.

Decizia instanței este definitivă, procurorii DNA având la dispoziție cinci zile pentru refacerea actului de sesizare a instanței.

Pe 20 noiembrie 2015, procurorii DNA l-au trimis în judecată pe Sorin Oprescu pentru luare de mită, spălare de bani, abuz în serviciu și constituire a unui grup infracțional organizat. 
Dosarul se judecă la Tribunalul București din 23 noiembrie 2015.

Oprescu este cercetat în prezent sub control judiciar și nu poate să plece din București, trebuie să meargă la Poliție o dată pe săptămână și are interdicție să exercite funcția de primar, potrivit Mediafax.

El poate în schimb să lucreze ca medic chirurg la Spitalul Universitar de Urgență București. 

De asemenea, Sorin Oprescu poate să meargă la magazine alimentare și farmacii din Sectorul 1 București sau la alte unități spitalicești din București, dar nu poate să participe la manifestări sportive și culturale sau la alte adunări publice.