ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


 Înalta Curte de Casație și Justiție a decis joi că nu are competența de a judeca dosarul în care Parchetul General solicită confirmarea redeschiderii urmăririi penale împotriva fostului președinte Traian Băsescu în legătură cu răpirea jurnaliștilor români în Irak.

Curtea supremă a admis o excepție de necompetență materială ridicată de reprezentantul Parchetului și a retrimis dosarul la Judecătoria Sectorului 5, instanță care a fost sesizată inițial de către procurori.

Parchetul General a cerut în acest dosar și începerea urmăririi penale împotriva copreședintelui PNL Vasile Blaga, însă acesta susține că dosarul său a fost închis, după ce în anul 2010 s-a dispus neînceperea urmăririi penale pe numele său, potrivit Agerpres.

Corneliu Vadim Tudor a depus o plângere penală la Parchetul General în care îi acuza pe Traian Băsescu și pe președintele PDL de la acea vreme, Vasile Blaga, că și-au însușit o parte din răscumpărarea plătită de statul român pentru eliberarea celor trei jurnaliști români răpiți în Irak în anul 2005.