ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Liviu Dragnea a declarat că el nu susține grațierea pentru fapte de corupție și a subliniat că, oricum, doar legea grațierii nu rezolvă problemă supraaglomerării penitenciarelor, fiind necesare investiții în infrastructură.

„Eu nu susțin o lege a grațierii pentru fapte de corupție. Categoric nu. Pe de altă parte, nu este cazul să ne inflamăm, pentru că oricine poate depune amendamente, dar eu spun și acum Guvernului, cum am spus și domnului ministru al Justiției, doar legea grațierii nu rezolvă problema”, a firmat Liviu Dragnea, fiind întrebat de jurnaliști dacă susține amendamentul depus de senatorul PSD Șerban Nicolae la proiectul legii grațierii.

Președintele PSD a susținut că ministrul Justiției trebuie să aibă o discuție cu președintele CEDO.

„În același timp, trebuie împreună cu colegii din Guvern și cu primul ministru să conceapă un plan complex pentru rezolvarea problemei, care ține și de investiții în infrastructura penintenciarelor”, a adăugat Dragnea.

El a subliniat că nu susține grațierea pentru fapte de corupție.

„Deci, răspunsul meu este foarte simplu: eu nu susțin grațierea pentru fapte de corupție și, în același timp, nici nu cred că este o grabă foarte mare cu această lege, pentru că doar această lege nu rezolvă problema care a stat la baza începerii dezbaterilor legate de acest proiect”, a spus Dragnea.

Întrebat dacă ceea ce declară el acum este punctul de vedere al PSD, având în vedere că Șerban Nicolae spune că nu s-a consultat cu partidul, liderul PSD a răspuns: „Oricine poate depune amendamente. Eu cred că vor mai fi amendamente depuse de parlamentari, este dreptul lor. Oricum, este cale lungă până la decizia finală, vor fi dezbateri în comisii. Reiterez rugămintea căgtre ministrul Justiției să se implice în această dezbatere și colegii mei din comisiile juridice să cheme la dezbateri Uniunea Judecătorilor, Asociația Magistraților, experți de la Consiliul Europei, experți de la Comisia de la Veneția, pentru că este un subiect foarte important”.

Senatorul PSD, Șerban Nicolae, a depus, luni, un amendament la proiectul de lege privind grațierea, aflat în dezbatere în Comisia juridică de la Senat, prin care condamnații pentru luare și dare de mită, trafic de influență și abuz în serviciu pot fi grațiați. El a explicat că nu crede că „cei care sunt corupți trebuie să stea trei într-un pat în condiții de igrasie, de igienă precară”.