Procurorii anticorupție au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și măsura controlului judiciar pentru 60 de zile față de Dumitru Dragomir, fost președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF).

Potrivit unui comunicat al DNA transmis AGERPRES, Dragomir este cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită și complicitate la spălare de bani.

De asemenea, si fiul lui Dumitru Dragomir, Bogdan Dragomir, este cercetat pentru complicitate la luare de mită și la spălare de bani, fără nicio măsura preventivă.

În aceeași cauză s-a început urmărirea penală pentru dare de mită și spălare de bani față de Ioan Bendei, la data faptelor administrator al unei companii se televiziune prin cablu. Oprea Alexandru, la data faptei directorul general și președintele consiliului de administrație al aceleiași companii se televiziune prin cablu, este acuzat de complicitate la dare de mită iar Mihai Dinei, coordonatorul activității juridice a aceleiași companii se televiziune prin cablu, este anchetat pentru complicitate la dare de mită și la spălare de bani. Florin Bogdan Bădiță, administratorul unei firme care ar fi fost controlată dei Dumitru Dragomir, este acuzat de complicitate la luare de mită și spălare de bani.

„În perioada aprilie 2009 - mai 2011, inculpatul Dumitru Dragomir, în calitate de președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal (L.P.F.), a pretins suma de 3,5 milioane de euro (din care a primit 3,1 milioane de euro), de la suspectul Bendei Ioan, administrator al unei companii de televiziune prin cablu, în scopul atât de a îndeplini cât și de a nu îndeplini acte privitoare la îndatoririle sale de serviciu precum și de a îndeplini acte contrare acestora. Banii respectivi, au fost pretinși și primiți de inculpatul Dumitru Dragomir în contextul executării, în perioada respectivă, a unui contract de cesiune a drepturilor de televizare a meciurilor de fotbal din LIGA 1, încheiat la data de 08.04.2008 între L.P.F. și consorțiul constituit din două societăți comerciale, printre care și societatea administrată de suspectul Bendei Ioan", anunță DNA.