Un bărbat din localitatea vasluiană Popeni, arestat preventiv după ce și-a abuzat sexual fiica de 11 ani în timp ce mama copilei era la serviciu, a fost condamnat definitiv la cinci ani de închisoare pentru viol. 

Pedeapsa este cea mai mică prevăzută de noul Cod Penal, în condițiile în care autorul a mers în instanță pe acordul de recunoaștere, iar procurorii nu au contestat hotărârea dată în luna mai a acestui an de către instanța de fond.

Curtea de Apel Iași l-a condamnat definitiv pe Lică Melinte la cinci ani de închisoare, după ce și-a violat fiica în vârstă de 11 ani într-un moment în care soția sa nu era acasă.

Astfel, magistrații ieșeni au respins recursul făcut de către bărbatul de 34 de ani și au menținut sentința dată inițial de  instanța de fond, respectiv Judecătoria Bârlad, anunță Digi 24.

De asemenea, Curtea de Apel Iași îl obligă pe tatăl fetei să-i plătească acesteia daune morale de 50.000 de lei. În plus, după ispășirea pedepsei, Lică Melinte nu va avea voie, pe o perioadă de trei ani, să comunice ori să se apropie la o distanță mai mică de o sută de metri de fiica sa.

Sentința dată de către magistrații bârlădeni și menținută de Curtea de Apel Iași este cea mai mică prevăzută de Codul Penal pentru infracțiunea de viol a cărei victimă are sub 14 ani și este membru al familei. Bărbatul a mers pe acordul de recunoaștere, ceea ce a făcut ca limitele pedepsei să fie reduse cu o treime. Totodată, procurorii nu au contestat hotărârea Judecătoriei Bârlad.