ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Procurorii DNA au plasat-o pe Elena Udrea sub control judiciar pe cauțiune de 5 milioane de lei, după ce deputații au aprobat cererea DNA pentru urmărirea penală și reținerea fostului ministru, dar nu și pentru arestarea preventivă a acesteia.

Pe de altă parte, procurorii i-au deschis un nou dosar, în care o acuză de complicitate la abuz în serviciu pentru un credit pe care l-a luat în urmă cu mai mulți ani de la BRD.

"Sunt sub control judiciar, pe o cauțiune de cinci milioane de lei”, a declarat Elena Udrea la ieșirea de la DNA. Ea a spus că nu poate plăti cauțiunea, deoarece are toate bunurile sub sechestru.

Dacă nu plătește cauțiunea, procurorii pot impune o măsură mai dură împotriva acesteia. Aceasta este cea mai mare cauțiune cerută vreodată în România, arată digi24.ro.

Elena Udrea a făcut o cerere de recuzare a procurorului de caz, dar această cerere i-a fost respinsă.

Udrea este acuzată că ar fi intermediat, în schimbul unei mite de 5 milioane de dolari, achiziţia de energie ieftină de la Hidroelectica pentru unul dintre „băieţii deştepţi”. În centrul dosarului se află milionarul Bogdan Buzăianu.