ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Iulian Coșoreanu, executorul judecătoresc care a pus sechestru pe bunurile Ministerului Sănătății în contul despăgubirilor neplătite pentru incendiul de la Maternitatea Giulești, a fost reținut de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, fiind acuzat de evaziune fiscală și abuz în serviciu.

Reținerea executorului judecătoresc nu are însă nicio legătură cu executarea silită a Ministerului Sănătății, ci se referă la o firmă intrată în insolvență.

Potrivit unui comunicat al PCAB, citat de Agerpres, procurorii au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea lui Iulian Coșoreanu, executor judecătoresc în cadrul Societății Civile Profesionale de Executori Judecătorești "Dobra, Coșoreanu și Asociații", a lui Fluture Goman, Cristinel Goman și Lucreția Mihai, administratori statutari și de fapt ai SC E.C. SRL.

Procurorii susțin că S.C.P.E.J. "Dobra, Coșoreanu și Asociații" a convenit cu reprezentanții creditoarei SC E.C. SRL — societate în insolvență, în schimbul unor comisioane suplimentare, ca sumele de bani obținute în urma punerii în executare silită a unui titlu executoriu, emis de Tribunalul București într-un dosar de executare silită, să fie virate în conturile altei societăți decât creditoarea, cu scopul de a nu fi înregistrată în evidențele contabile ale societății aflate în insolvență suma de 1.990.798 lei, pentru care urmau să se plătească taxe și contribuții la bugetul de stat în valoare de 696.780 lei.

Din probele administrate până în prezent a rezultat că Iulian Coșoreanu, în calitate de executor judecătoresc, a eliberat în numerar suma de 551.041 lei către administratorul de fapt al SC E.C. SRL, cu toate că la momentul respectiv firma se afla în insolvență, iar administratorului statutar i se ridicase, de către judecătorul sindic, dreptul de administrare.

Iulian Coșoreanu va fi dus vineri la Curtea de Apel București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.