ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O delegație condusă de colonelul Ian Iverson, magistrat șef al Armatei americane în Europa, a efectuat, miercuri, o vizită la sediul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar București. Potrivit Știri pe Surse, vizita survine în contextul răpirilor de la Caracal și al apariției unor informații potrivit cărora traficanții de carne vie din zonă ar fi dus femei la baza militară americană de la Deveselu, aflată la 8 km. distanță de Caracal. Potrivit Ministerului Public, tema principală a întrevederii a fost reprezentată de cazuistica parchetelor militare și particularitățile urmăririi penale în acest domeniu specific de competență, în special din perspectiva acordurilor și tratatelor internaționale la care România este parte.

„Din partea Ministerului Public, la întâlnire au participat procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casție și Justiție, domnul Dimitrie-Bogdan Licu, domnul general de brigadă magistrat Codruț Olaru, membru al Consiliului Superior al Magistraturii, domnul general – locotenent magistrat Ion Alexandru, procuror militar șef adjunct al Secției Parchetelor Militare, domnul colonel magistrat Ionel Corbu, prim-procuror militar al Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar București, precum și procurori militari din cadrul Parchetului Militar de pe lângă Curtea Militară de Apel și Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar București.

Din delegația americană au mai făcut parte domnii locotenent-colonel John W. Caulwell, șeful Diviziei Naționale de Drept de Securitate, și locotenent-colonel James Robert JR McKee, șeful Departamentului de Drept Străin, precum și domnul avocat Flavius Graur-Vârtopeanu, ofițer de legătură la Ambasada Statelor Unite ale Americii.

Principala temă a întrevederii a fost reprezentată de cazuistica parchetelor militare și particularitățile urmăririi penale în acest domeniu specific de competență, în special din perspectiva acordurilor și tratatelor internaționale la care România este parte, referitoare la forțele sale militare aflate în teatre de operații în străinătate, în calitate de țară membră NATO, precum și la forțele militare străine staționate pe teritoriul țării noastre.

De asemenea, în cadrul discuțiilor a fost relevată buna colaborare între instituțiile reprezentate de participanți și perspectiva dezvoltării acesteia, în limitele atribuțiilor legale”, se arată într-un comunicat de presă publicat joi pe pagina web a Ministerului Public