Familia Alexandrei, minora dispărută în luna iulie la Caracal, a refuzat să predea luni cartea de identitate a victimei, cerând să consulte dovezile morții acesteia, prezentate în raportul de expertiză genetică, potrivit căruia ADN-ul oaselor arse în butoiul din curtea lui Gheorghe Dincă ar coincide, în proporție de 99,93%, cu cel al adolescentei.

„La data de 02.09.2019, procurorii DIICOT - Structura centrală au dispus, prin ordonanță, predarea de către familia victimei M.A.M. a cărții de identitate aparținând minorei, în acest sens fiind delegați ofițeri de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Craiova.

Persoanele menționate mai sus împreună cu un reprezentant al Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane - Centrul Zonal Craiova - s-au deplasat la domiciliul părinților victimei minore, au adus la cunoștință acestora ordonanța dispusă în cauză, precum și concluziile raportului de expertiză genetică.

Familia victimei a refuzat să predea cartea de identitate aparținând victimei minore, motivând faptul că solicită să consulte conținutul concluziilor respectivului raport.

În acest sens s-a încheiat un proces verbal în care a fost consemnată poziția părinților, iar în urma consultării ofițerilor de poliție judiciară cu procurorii de caz, s-a dispus citarea părinților victimei minore la sediul DIICOT - Structura centrală pentru a li se pune la dispoziție concluziile documentului.

Citația a fost emisă, părinții victimei minore luând la cunoștință și semnând în nume personal”, se arată într-un comunicat de presă publicat marți pe pagina web a DIICOT

Alexandru Cumpănașu, unchiul adolescentei, a reacționat vehement marți seară pe pagina lui de social media, declarând că buletinul Alexandrei nu va fi predat decât după emiterea unei hotărâri judecătorești definitive în acest sens. 

„DIICOT ÎMI AMENINȚĂ FAMILIA CU CATUȘELE: Dragi români, NU SE POATE AȘA CEVA: Este PICĂTURA care a umplut paharul!! ESTE PREA MULT! DIICOT a emis CITAȚIE pe numele părinților Alexandrei prin care sunt CHEMAȚI la DIICOT București pt a preda BULETINUL ALEXANDREI. ATENȚIE: Dacă nu se prezintă la CHEMARE, VOR FI ADUȘI CU MANDAT DE ADUCERE (Adică în dubă cu cătușe, precum ultimii infractori) și amendă de până la 5000 lei!!!!! Oameni buni, părinții îngerului nostru sunt CHEMAȚI și dacă nu, sunt amenințați că vor fi aduși cu cătușe. NU MAI POT! Este prea mult. Nu i-au dus cu cătușe nici pe criminalii Alexandrei: pe procurorii sau polițiștii care au protejat REȚEAUA. Îi anunț eu pe procurorii DIICOT că NU vor preda buletinul lui ALEX cu orice amenințare sau cătușe. Până când nu va exista o hotărâre judecătorească definitivă!”, a scris Alexandru Cumpănașu marți seară pe pagina lui de social media.
 
Cu toate acestea, din comunicatul DIICOT nu reiese în mod explicit faptul că citația primită de părinții Alexandrei i-ar obliga pe aceștia să predea buletinul victimei, ci doar că aceștia sunt invitați de procurori „la sediul DIICOT - Structura centrală pentru a li se pune la dispoziție” concluziile expertizei genetice, pe care ei au cerut să le consulte în detaliu, pe fondul neîncrederii în dovezile că fiica lor ar fi moartă.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews