ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O femeie de 34 de ani a sunat luni la 112, susținând că este sechestrată într-un autoturism în județul Olt. Câteva ore mai târziu, aceasta a fost găsită în județul Ilfov, în aceeași mașină din care a fost efectuat apelul, alături de un bărbat de 32 de ani, ambii fiind în prezent audiați de polițiști, informează Agerpres.

Din cercetările preliminare a rezultat că cei doi se cunoșteau, motiv pentru care răpirea nu se confirmă, dar în cauză sunt efectuate cercetări pentru lipsire de libertate, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Olt, Cristian Grigorescu. 

Cu toate acestea, pe fondul „cazului de la Caracal” au apărut descrieri ale metodelor folosite de traficanți, una dintre ele fiind cea a „racolatorului romantic” (metoda loverboy), care presupune răpirea unei femei prin seducție, caz în care victima și traficantul ajung să aibă o relație prealabilă. Astfel, argumentul că „cei doi se cunoșteau” nu exclude automat ipoteza răpirii.

În cazul răpirii semnalate luni la numărul unic de urgență, polițiștii au stabilit că apelul la 112 a fost efectuat în momentul în care femeia, în vârstă de 34 de ani, și bărbatul, în vârstă de 34 de ani, ambii din județul Ilfov, se aflau în zona orașului Balș. De aceea, în dosar măsurile vor fi dispuse de un procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Balș.

„Urmare a apelului primit de IPJ Olt, precizăm că atât persoana care a apelat, cât și însoțitorul ei, au fost identificați și audiați de polițiști. În prezent se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lipsire de libertate, urmând ca procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Balș să dispună măsuri în cadrul dosarului penal”, a declarat Cristian Grigorescu, purtător de cuvânt al IPJ Olt.

Potrivit acestuia, în activitatea de căutare au fost implicate forțe polițienești sporite și agenți din mai multe județe, grație cărora persoana care a reclamat răpirea în județul Olt a fost găsită ulterior pe raza județului Ilfov.